in

ADVOKAT PORODICE MEMIĆ: ‘Ovo su vrlo ozbiljne prijetnje…’

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/06/memic_sb_2_1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/06/memic_sb_2_1.jpg”,”caption”:”Muriz Memiu0107 i Ifet Feraget (Foto: Arhiv/SB)”,”bg”:”56565e”},{“img”:”/img/vijesti/2021/06/ifet-feraget-1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/06/ifet-feraget-1.jpg”,”caption”:”Ifet Feraget (Foto: Arhiv)”,”bg”:”1e1a1b”}]

Advokat porodice Memić Ifet Feraget rekao je za N1 kako su prijetnje smrću koje su upućene ocu stradalog Dženana Memića Murizu Memiću izazvale uznemirenje građana te da on sutra očekuje reakciju Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

“Na neki način ovo su reakcije povodom posljednjih dešavanja u slučaju Dženan Memić. Radi se o vrlo ozbiljnoj prijetnji da će se napasti na život Muriza Memića i ja sam zbog toga i rekao Murizu da istog momenta sve prijavi policiji a policija će dalje preusmjeriti Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, koje je nadležno“, kazao je Feraget.

Potcrtao je i da su prijetnje izazvale veliko uznemirenje građana, tako da on već sutra očekuje odgovarajuće reagovanje Kantonalnog tužilaštva KS.

Feraget je naglasio i da se pritvor može odrediti i u situaciji kada neko prijeti na ovako ozbiljan način.

“Jer postoji opasnost da će izvršiti to krivično djelo za koje prijeti, a osim toga, ovdje već postoji i prijetnja narušavanja javnog reda, tako da očekujem adekvatnu reakciju Kantonalnog tužilaštva KS sutra u toku dana“, naglasio je advokat porodice Memić.

Podsjetimo, ocu stradalog Dženana Memića Murizu Memiću upućene su danas prijetnje smrću što je prijavljeno i Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kako je potvrđeno za N1.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Muriz Memić je obavijestio Operativni centar MUP-a KS da je dobio prijetnje te u vezi sa istim je upućen u nadležnu organizacionu jedinicu da podnese prijavu u vezi toga. Policijski službenici će postupati po navedenoj prijavi“, rečeno je za N1 iz Operativnog centra MUP-a KS.

Informaciju o prijetnjama smrću Murizu Memiću je objavila i grupa Pravda za Dženana Memića.

Nakon pet godina borbe i konačno prvih hapšenja, počele su i direktne prijetnje. Izgleda da gori pod nogama i da smo udarili gdje ih najviše boli“, saopćeno je iz Pravde za Dženana Memića.

Kako su naveli, Muriz Memić je dobio prijetnje ubistvom, od kako su istakli, njima poznate osobe, a vezane za ovaj slučaj.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

TANJA SAVIĆ SA SINOVIMA KRENULA ZA SRBIJU! Pjevačici vraćena DJECA poslije godinu i po dana! (FOTO)

STANIJA I LJUPKA STEVIĆ U ŽESTOKOM KLINČU: O kakvom ti poštenju pričaš