in

12 savjeta kako se riješiti neugodnog svrbeža od uboda komarca

Slatka-Tajna.Eu

Volimo kad su dani dugi i topli pa možemo puno vremena provoditi na otvorenom. Jedina mana: dosadni komarci koji nas stalno grizu. Izluđuje li vas i svrbež od uboda komarca? Onda bi definitivno trebali isprobati ove savjete. Dobre su šanse da svrbež nestane u roku od nekoliko sekundi!

 

Aloe vera

Aloe vera doista je od velike pomoći za mnoge stvari. Hladi kožu ako ste predugo na suncu i dobar je tretman za akne. A ispostavilo se da dobro djeluje i protiv svrbeža od uboda komaraca. Aloe vera hladi i umiruje kožu te tako ublažava svrbež. Je li vas svrbilo toliko da ste izgrebali kožu? I ovdje je aloe vera vrlo korisna! Pomaže koži da ponovno zacijeli.

 

Kora od banane

Možda ovo nije prvo što vam pada na pamet, ali svejedno se preporučuje. Jednostavno trljajte unutrašnjost kore od banane preko uboda komarca kako bi ublažili svrbež. Šećer izvlači vodu iz kože, što ublažava svrbež.

 

Kocke leda

Maloprije vas je ubo komarac? Onda brzo do zamrzivača! Ohladite mjesto uboda komarca što je prije moguće kako bi izbjegli dosadnu svrbež. Najbolje je staviti nekoliko kockica leda u peškir ili kuhinjsku krpu i držati na ugrizu komarca najmanje dvadeset minuta. Hladnoća će osigurati da ne osjetite svrbež te da oteklina nestane. Ako imate ubode komaraca po cijelom tijelu, razmislite o (ledenom) tuširanju.

 

Sol

Sol je još jedna prirodna panaceja. Isušuje ubod komaraca tako da svrbež začas nestane. Puno pomaže ribanje sa soli. Prvo navlažite kožu na području uboda komarca. Zatim uzmite malo soli (po mogućnosti grube) i upotrijebite je za piling kože! Zatim ostavite da neko vrijeme omekša pa isperite sol toplom vodom. Može neko vrijeme peckati, ali onda dosadna svrbež nestane.

 

Pasta za zube

Pasta za zube još je jedan proizvod koji je koristan za puno više stvari od samog čišćenja zuba. Suši prištiće, može se koristiti za čišćenje i pomaže kod uboda komaraca. Po mogućnosti koristi zubnu pastu s pepermintom. Samo nanesite malo paste za zube na ubod komarca i ostavite da se osuši. Brzo ćeš primijetiti da svrbež popušta.

 

Soda bikarbona

U redu, ovaj savjet možda nije najbolji za vašu kožu, ali djeluje jako dobro! Pomiješajte malo sode bikarbone s vodom da nastane „kaša“, koju zatim nanesite na područje svrbeža i ostavite petnaest minuta. To izgleda dobro i više nećete primijetiti ubod komarca.

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sok od limuna

Prirodne kiseline pomažu u uklanjanju svrbeža uzrokovanog ubodom komarca. Sokovi limuna i limete zaustavljaju svrbež i sprečavaju infekciju. Savršeno! Međutim, s time treba biti oprezan. Koristite sok samo u zatvorenom i dobro operite područje prije nego što se vratite na sunce. Kiseline u sokovima mogu izazvati neugodne mrlje na koži, a to, naravno, ne želimo.

 

Ulje čajevca

Ulje čajevca također bi trebalo biti u svakom ormariću s lijekovima. Pomaže kod prištića, ušiju, znojnih stopala, pa čak i kod uboda komaraca! Možda nema najbolji miris, ali nekoliko kapi ovog eteričnog ulja riješit će problem.

 

Jabučni ocat

Jabučni ocat, poput soka od limuna i limete, vrlo je kiseo. I zato je toliko učinkovit protiv uboda komaraca. Dovoljno je nanijeti malo octa na ubod komarca i ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Ako sve bude u redu, svrbež će popustiti. Jeste li prekriveni ubodima tih groznih insekata? Onda dodajte dvije ili tri šoljice jabučnog octa u vodu za kupanje i istovremeno tretiraj cijelo tijelo. Nakon ove kupke nećete mirisati baš dobro, ali bit će lakše.

Alkohol

Nažalost, boca vina ili fini koktel ne mogu izliječiti svrbež od uboda komarca. Riječ je o čistom alkoholu koji se može kupiti u ljekarni za dezinfekciju rana. Stavite nekoliko kapi alkohola na malo vate pa nanesite na područje svrbeža. Svrbež bi se trebao značajno smanjiti u roku od nekoliko sekundi.

 

Med

Med također može olakšati svrbež i nelagodu na mjestu uboda komarca. Naime, med posjeduje antimikrobna svojstva koja će brzo umiriti nadraženu kožu.

 

Blato

Blato može poslužiti kao lijek kod uboda komaraca, osobito ako si negdje vani, a nijedan drugi kućni lijekova vam nije pri ruci. Nanesite malo blata na ubod komarca, a zatim omotajte povezom. Blato držite na ubodu sve dok se ne posuši, a zatim isperite toplom vodom.

Izvor: Miss7

(I.J.)

 

The post 12 savjeta kako se riješiti neugodnog svrbeža od uboda komarca appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Pitanje je dana kada će Srbija usvojiti rezoluciju o genocidu!”

Mediji: Željko Obradović preuzima Partizan