in

UHAPŠEN DENIS PRCIĆ, OSNIVAČ AMERIČKOG UNIVERZITETA: Prije hapšenja poručio – ‘Nije bilo problema kada je sin Fahrudina Radončića bio upisan ovdje’ (VIDEO)

Slatka-Tajna.Eu

MUP TK ranije je  izvršio pretrese na četiri lokacije u Tuzli, a na jednoj od njih živi Denis Prcić. Osim njegovog stana policija je pretresala i prostorije u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli u kojima je smješten Američki univerzitet.

Prcić se prije hapšenja obratio medijima i rekao da je riječ o predmetu koji se vodi u vezi s izdavanjem diplome direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću.

– Cilj je da se Mehmedagić pokuša skinuti sa direktorske funkcije. Oni su došli kako bi izuzeli dokumentaciju, a radi se i na tome da se ja pritvorim, zatvorim, uhapsim. Sve je ovo spinovanje kako bih se ja diskriminirao, izvršivši pritisak da poništim Mehmedagićevu diplomu. Danas su izvršili pretres u mom stanu gdje nisu ništa našli, a omogućio sam im izuzimanje i dokumenacije iz prostorija univerziteta, rekao je Prcić.

On je naveo da je Mehmedagić u periodu od 2008. do 2013. godine bio student Američkog univerziteta u BiH.

– Suština je ta da je on također u Banjoj Luci završio fakultet i zbog političkih događanja između Tužilaštva BiH, odnosno Olega Čavke i Gordane Tadić s Mehmedagićem, njega pokušavaju ukloniti s direktorske pozicije jer radi na NATO integracijama i s partnerskim zemljama. Oni su mu poništili prošlu diplomu, ali mu je sud u Banjoj Luci vratio. U međuvremenu, dok se čeka drugostepena presuda, oni pokušavaju kupiti prostor, poništavajući diplomu Američkog univerziteta, rekao je Prcić.

Portal “Istraga.ba” objavio je na svom Twitter profilu izjavu Prcića neposredno prije hapšenja.

Prcić je u kratkoj poruci rekao da Fahrudin Radončić ruši Američki univerzitet.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Sin Fahrudina Radončića je bio upisan ovdje. I platio je Fahrudin Radončić 12 hiljada KM školarinu. I drugi političari iz RS-a… Ali, mi smo sada meta. Nije bio problem kada je sin od Šekija Radončića završio 4 godine studija i magistarski studij, koji je uredno platio. Nije bio problem kad je trebao Irhad, sin Fahrudina Radončića, da diplomira. Mi smo se trudili da mu pomognemo. E, sada, gospodin Radončić, sa kojim sam bio dobar prijatelj do jučer, samo zbog Osmana Mehmedagića ruši Američki univerzitet”, kazao je Denis Prcić u svom obraćanju medijima.

loading…


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

OVAKVE OBLINE SVAKA ŽENA ŽELI Za Milicu Todorović su pričali da je anoreksična, a sad je vratila kilograme i PUCA OD SAMOPOUZDANJA

Nuni se svađa sa četnikom (Omegle)