in

PORUKA IZ PREDSJEDNIŠTVA BiH: Džaferović i Komšić pozdravili usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini Crne Gore

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/06/komdas.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/06/komdas.jpg”,”caption”:”u017deljko Komu0161iu0107 i u0160efik Du017eaferoviu0107 (Ilustracija: SB)”,”bg”:”cecfcc”}]

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pozdravio je odluku Skupštine Crne Gore da usvoji Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

“Smatram to civilizacijskim činom posebno zbog činjenice da se time zabranjuje negiranje genocida”, izjavio je Komšić i dodao:

“Bosna i Hercegovina i Srbija bi morale učiniti isto.”

Povodom izglasavanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici oglasio se i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

“Usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini Crne Gore predstavlja civilizacijski iskorak i neizmjeran doprinos obnovi povjerenja, te jačanju mira i stabilnosti u regionu. Zato pozdravljam ovu odluku Skupštine Crne Gore i doživljavam je kao iskren i prijateljski čin.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prihvatanje činjenica utvrđenih u presudama Međunarodnog suda pravde i Haškog krivičnog tribunala je jedini ispravan put u sagledavanju prošlosti, a suočavanje sa istinom i prihvatanje pravde jeste nužan uslov izgradnje trajnog mira i zdravih odnosa”, poručio je večeras Džaferović. 

Podsjetimo, Skupština Crne Gore večeras je glasala o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, koju je inicirala Bošnjačka stranka Crne Gore, a ona je usvojena sa 55 glasova za, 19 protiv, sedam je bilo suzdržanih.

Glasanju za Rezoluciju je prethodilo glasanje za 22 amandmana koja su uložena od raznih stranaka. Odlučivalo se većinom glasova.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SIN NOVICE ZDRAVKOVIĆA JEDVA GOVORI: U šoku smo, sinoć je prebačen u bolnicu, a poslije 4 sata je OTIŠAO!

VANIMY SOLO PLJACKA PRODAVNICE GTA 5 RP SIMENS ZA VOLANOM *v2 sankanje*