in

Gostojuća predavanja doc. dr. Azre Hromadžić

Slatka-Tajna.Eu

 U periodu od 07-27.06.2021. godine doc.dr. Azra Hromadžić održava seriju od sedam online predavanja na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Bihaću na teme: Uvoda u antropologiju, Kulture, Etnografije i nasilja, Rase, Spol i seksualnosti.

Azra Hromadžić je docentica na Odsjeku za antropologiju u Maxwell School of Citizenship na Univerzitetu u Sirakuzi (SAD). Osnovnu i srednju školu završila je u Bihaću. Nakon rata u Bosni i Herzegovini, dobila je stipendiju za studije u SAD. Doktorirala je kulturnu antropologiju na Univerzitetu Pensilvanija u Filadelfiji. Pored knjige ”Citizens of an Empty Nation” (2015), objavila je veliki broj članaka i recenzija u naučnim časopisima i zbornicima na engleskom, njemačkom i bosanskom jeziku. Područje njenog naučnog interesovanja uključuje političku antropologiju, etnografiju, probleme etnopolitičkog nasilja i poslijeratnog suočavanja s prošlošću, te teme iz studija roda i kulture mladih u socijalizmu i postsocijalizmu.

Predavanja se organizuju u okviru projekta „Dijaspora za razvoj“ koji je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Vlade Švicarske uz implementing partnere UNDP BiH i IOM BiH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku











Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

JANI JE PREUZELA TITULU: Bojana Stamenov je novi naj dekolte estrade!

Na Trebeviću promovirana nova turistička atrakcija, let balonom