in

Darja Softić Kadenić, kandidatkinja Naše stranke imenovana za novu ministricu pravde u Kantonu Sarajevo

Slatka-Tajna.Eu

Darja Softić Kadenić, kandidatkinja Naše stranke za ministricu pravde u Kantonu Sarajevo, imenovana je danas na ovu funkciju na sjednici Skupštine KS.

Rođena je 1982. godine. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Pravnom fakultetu u Sarajevu, a svoj drugi magistarski rad odbranila na Karl Franzens Univerzitetu u Gracu, gdje je osvojila i nagradu za najbolji magistarski rad u svojoj generaciji.

Autorica je brojnih naučnih radova te članica nekoliko uglednih domaćih i međunarodnih profesionalnih organizacija. Govori njemački i engleski jezik, a poznaje francuski i španski.

Darja Softić Kadenić je vanredna profesorica na Pravnom fakultetu
Zaposlena je kao vanredna profesorica na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Uža specijalnost joj je građansko pravo.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam na današnjoj sjednici Skupštine imenovana za ministricu pravde i uprave KS. Svjesna sam izazova i odgovornosti koje ova pozicija sa sobom nosi. Ova prilika se za mene otvorila iznenada i dugo sam razmišljala da li napustiti ambijent Pravnog fakulteta na koji sam navikla i na kojem sam gradila svoju karijeru, i upustiti se u nešto novo i nepoznato, jer dosad nisam bila politički aktivna niti sam članica političke stranke”, kazala je nova ministrica pravde u KS.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Bivša ministrica Lejla Brčić ostavku je podnijela krajem aprila

Kako je kazala, uvijek se stvara osjećaj da političke procese donose “tamo neki ljudi” te da obični građani na to nemaju utjecaj.

“Dobila sam priliku da budem dio tih procesa. Prihvatila sam jer je licemjerno kritikovati, a ne biti istovremeno spreman prihvatiti se posla i odgovornosti. Prihvatila sam, jer mislim da možemo i moramo bolje. Ovo je moj način da dam doprinos i da znam da sam učinila sve što sam mogla da svoju, a i svu našu djecu zadržim u Bosni i Hercegovini”, poručila je Softić Kadenić.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ANA SEVIĆ JE JEDNA U NIZU, OSTAVILA SAM GA ZBOG KRUPNIJIH STVARI! Lukasova BIVŠA razvezala jezik: Život će mu se vrtjeti oko SONJE

Ovaj dio tijela žene ne vole na sebi, a muškarcima je najprivlačniji