in

Plenković s Erdoganom o situaciji u BiH i gospodarskoj suradnji

Slatka-Tajna.Eu

U turskom gradu Antaliji održava se sastanak na vrhu Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi. U ovim trenucima hrvatski premijer Andrej Plenković razgovara s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

– Kako doznajem, razgovaraju o bilateralnim odnosima i jačanju gospodarske suradnje, odnosima Europske unije i Turske te sprečavanju ilegalnih migracija. Na stolu je i tema BiH. Turska tamo ima velik utjecaj.

Premijer Andrej Plenković tu će se založiti za jednakopravnost tri konstitutivna naroda, izvijestio je naš reporter Gordan Žvanović da bi trebala biti donešena zajednička deklaracija.

– Ona bi trebala potvrditi euroatlantsku viziju jugoistočne Europe i daljnji rad na jačanju regionalne povezanosti te jačanje gospodarske suradnje, dodaje. 

Sastanak na vrhu Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi održat će se u 14.30, a potom je u 19.30 radna večera.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Proces suradnje u jugoistočnoj Europi pokrenut je 1996. u Sofiji u cilju jačanja regionalne suradnje, sigurnosti i stabilnosti, a sudionice su Albanija, BiH, Crna Gora, Bugarska, Grčka, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Moldova, Rumunjska, Srbija, Turska, Slovenija te Kosovo.

Hrvatska je predsjedala SEECP-om dva puta, od 2006.-2007. i od 2016.-2017.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Severina otputovala je u Dubrovnik, evo koji je povod

Izudin Bajrović objavio potresnu priču o preminuloj Selmi Rustempašić