in

Zašto rad od kuće može da nas učini paranoičnim

Slatka-Tajna.Eu

Rad od kuće može dovesti do osjećaja izolacije, a kada smo suočeni sa nejasnoćama ili šutanjem, skloni smo negativnim pretpostavkama, kaže profesorica Anita Williams Woolley za Financial Times.

Paranoja na poslu može se dogoditi u bilo kojem trenutku, a socijalne i ekonomske okolnosti koje je stvorila pandemija su savršeni uslovi da ovu paranoju pojačaju.

Nemogućnost da brzo provjerite neku ideju sa kolegom može dovesti do premišljanja.

„U takvim situacijama transparentnost i otvorenost menadžera je od velikog značaja“, kaže Williams Woolley.

Prema Mindu, dobrotvornoj organizaciji za mentalno zdravlje, mnogi radnici s vremena na vrijeme dožive blage paranoične misli. Te misli mogu biti strah da ne obavljate dovoljno dobro svoj posao, da ste isključeni iz socijalnog kruga ili da vam kolege pričaju iza leđa.

Batia Mishan Wiesenfeld,profesor menadžmenta na jednom njujorškom univerzitetu, kaže da je istraživanje pokazalo da „ako pogledate plaće i mogućnost napredovanja onih koji rade od kuće, vidjet ćete da su oni bili u nepovoljnijem položaju u odnosu na ljude u kancelariji.“

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










„Ako radnici rade od kuće, najbolje je i da njihov menadžer radi od kuće“, dodao je on.

Rad od kuće je u osnovi osiromašena društvenost, koja otežava sve stvari koje nam daju osjećaj razumijevanja, povezanosti i kontrole.Transparentnost, iskrenost i stalna komunikacija su ključni za kompaniju. Međutim, bez povjerenja, sve te ideje će se jednostavno zanemariti. Drugim riječima, ako kompanija i menadžeri već nisu imali odnos zasnovan na povjerenju sa svojim zaposlenima, ova kriza će te odnose samo pogoršati.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Darku Laziću u Srbiji trajno oduzeta vozačka: Pjevač se sad dosjetio kako da dođe do dokumenta!

Đorđević novo pojačanje Igokee