in

Ramos više nije igrač Reala

Slatka-Tajna.Eu

Serhio Ramos više nije igrač Real Madrida. To je zvanično objavio i Kraljevski klub, a sutra od 12.30 biće održana konferencija za medije.

Iskusnom defanzivcu ostale su dvije nedjelje do zvaničnog isteka aktuelnog ugovora, ali je definitivna odluka već donijeta – rastanak poslije nevjerovatnih 16 sezona na Santijago Bernabeuu.

Razlozi za rastanak su jasni. Real Madrid je svom kapitenu nudio samo godinu dana saradnje, uz smanjenje primanja od 10 odsto, dok je Ramos tražio da ugovor bude potpisan na najmanje dvije godine. Ipak, to u Madridu nisu željeli da prihvate.

Sutrašnja konferencija za medije biće održana u Sportskom centru Valdebebas, domu svih mlađih kategorija Kraljevskog kluba, koji još nosi naziv La Fabrica. Iz Reala su poručili da će tom činu prisustvovati i predsjednik Florentino Perez.

Serhio Ramos stigao je na Santijago Bernabeu poslednjeg dana avgusta 2005. godine. Za punih 16 godina u madridskom klubu odigrao je 671 zvaničnu utakmicu, postigao 101 gol, namjestio 40 i osvojio čak 22 trofeja.

Četiri puta bio je evropski šampion sa Kraljevskim klubom i isto toliko puta se kitio svjetskom klupskom krunom. Tu je i pet titula prvaka Španije, odnosno dva Kupa kralja. Na terenu je proveo nevjerovatne 62.830 minuta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ramos je došao iz Sevilje u Real za rekord kada su u pitanju španski defanzivci od 27.000.000 evra. Preuzeo je broj četiri od legendardnog kapitena Fernanda Ijera.

Danas je četvrti igrač u istoriji sa najviše prvenstvenih utakmica u dresu Real Madrida (469 utakmica) i drugi po broju osvojenih trofeja (22) zajedno sa Sančisom i Marselom, a ispred je samo Pako Gento sa 23 osvojena trofeja.

Ono što nije iskoristio Real Madrid, iskoristiće neki drugi evropski klub. Ramos je na meti Pari Sen Žermena i Mančester Sitija, a u igri je i njegov bivši klub Sevilja, koja mu je ponudila petogodišnji ugovor, platu od 7.000.000 evra i ulogu funkcionera na kraju karijere.

(Mozzart sport)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Putin: Ne slažemo se oko mnogo tema, ali susret s Bidenom nije neprijateljski / Bljesak.info

VEČER REZERVISANA ZA FILM: Džejla Ramović na otvorenju Cineplexxa