in

Posjeta regiji Pijemonte i susret sa dijasporom

Slatka-Tajna.Eu

Dana 06. juna 2021. godine Dragan Mihaljević, generalni konzul BiH u Milanu je posjetio regiju Pijamonte, grad Livorno Ferraris, gdje se susreo sa predstavnicima udruženja i dijasporom iz Bosne i Hercegovine koji žive u navedenom regionu. U gradu Livorno Ferraris i bližoj okolini živi oko 100 porodica iz Bosne i Hercegovine, najvećim dijelom iz Žepča.

Prilikom posjete organiziran je i susret sa svećenikom don. Danijelom Vidovićem i posjeta katoličkoj misiji u gradu Livorno Ferraris. Tom prilikom, generalni konzul Dragan Mihaljević je zajedno sa dijasporom iz Bosne i Hercegovine prisustvovao Svetoj misi koju je predvodio katolički svećenik iz Bosne i Hercegovine don Danijel Vidović.

Nakon završetka službenog dijela, organizirano je druženje sa predstavnicima dijespore iz Bosne i Hercegovine te je razgovarano o mogućnostima zvanične registracije udruženja za Regiju Pijamonte.

Dogovoreno je da će se u narednom periodu izabrati rukovodstvo udruženja za regiju Pijamonte i zvanično kod talijanskih nadležnih organa isto registrirati.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

(1) Howard Sent You A Message…

Kako jaja mogu pomoći pri mršavljenju?