in

Windowsima 10 bliži se kraj

Slatka-Tajna.Eu

Microsoft je povukao još jedan zanimljiv potez koji se tiče budućnosti njihovih “zadnjih” Windowsa. Na zvaničnim su stranicama objavili datum koji označava potpuni kraj podrške za Windows 10 Home i Pro.

Što god da se dogodi 24. juna na najavljenom Microsoftovom događaju vezanom za budućnost Windowsa, sada je jedno jasno – Windowsi 10 neće biti “posljednji Windowsi”, neće ih se zauvijek nadograđivati i ažurirati, a vrlo će brzo svijet dobiti i njihovog nasljednika.

Microsoft je, naime, na svojim zvaničnim stranicama, u sekciji životnog ciklusa, ažurirao datume i vrlo jasno dao do znanja da se Windowsima 10 bliži kraj. Windows 10 Home i Pro, za koje je podrška započela 29. jula 2015. godine, u zvaničnu penziju ide 14. oktobra 2025. godine.

Ovo bi moglo značiti da će ovog mjeseca zaista biti predstavljen Windowsi 11, ili neka druga verzija, a gotovo je sigurno da desetka neće poživjeti vječno, kako je bilo najavljivano u vrijeme predstavljanja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Microsoft na istom mjestu napominje i da će nakon datuma penzioniranja Windowsa 10 nastaviti pružati podršku i isporučivati polugodišnje nadogradnje za barem jednu verziju Windowsa 10, što je i do sada bio običaj s ranijim verzijama, obično namijenjenima velikim poslovnim korisnicima.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Hanka Paldum nakon popuštanja mjera stalno putuje – Hayat Production

Posušanin uhićen zbog ubojstva i teške pljačke zlatarne u Međugorju / Bljesak.info