in

Kućna pedikura u tri koraka: Vratite mekoću svojim petama

Slatka-Tajna.Eu

Profesionalci u salonima imaju posebne kade s jacuzzi efektom, no kod kuće će nam u tu svrhu poslužiti lavor ili kadica. Bitno je prije same pedikure omekšati kožu na stopalima, barem desetak minuta, što također ovisi o stanju same kože.

Uz kadicu, kupku i kremu, pripremite rašpicu za pete i škarice za rezanje noktiju – savjetuju stručnjaci.

Ako nemate posebnu kupku za stopala, možete u toplu vodu staviti morsku sol i eterično ulje po želji. Vrbanek predlaže ulje čajevca, radi antivirusnog i antibakterijskog djelovanja. Sol je odlična na više načina – možemo je koristiti i kao piling.

Kad ste pripremili kupku, uronite stopala i držite ih 10 do 20 minuta, a kad koža malo omekša napravite piling. Za to možete koristiti i sitnu kuhinjsku sol. Nakon toga osušite stopala i rašpajte pete te mjesta na kojima je koža zadebljana – savjetuje stručnjakinja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Što se tiče noktiju, savjetuje rezanje škaricama i oblikovanje rašpicom. Potom ide zadnji korak, a to je krema koja će koži dati hidrataciju. Nju je dobro umasirati, kako bi se bolje upila.

Ako želite staviti lak za nokte, prije lakiranja treba odmastiti ploču nokta alkoholom, u protivnom se neće dobro primiti.

Nanesite bazni lak, koji ide prije klasičnog laka, jer uistinu produljuje kvalitetu laka te on traje danima.

Ovako njegovana stopala bit će lijepa danima, no važno je svakodnevno aplicirati hidratizirajuću kremu i jednom tjedno napraviti piling, kako koža ne bi opet otvrdnula.

Izvor:24.sata

(Dž.S.)

 

The post Kućna pedikura u tri koraka: Vratite mekoću svojim petama appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“U Vijeću ministara sve izvjesnija ravnopravnost polova – konačna odluka na Domu naroda”

BUKTI NOVI RAT NA ESTRADI! Šako potkačio Bubu Korelija!