in

DVA DANA NAKON SUSRETA S BIDENOM: Erdogan će razgovarati s Dodikom, Džaferovićem i Komšićem

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/06/unnamed_1_1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/06/unnamed_1_1.jpg”,”caption”:””,”bg”:”dbd3de”}]

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u četvrtak i petak sudjelovat će na Samitu Procesa za saradnju u Јugoistočnoj Evropi (SEECEP), koji se održava u Antaliji, a tom prilikom susret će se i s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoğanom.

Samit počinje u četvrtak, a tu večer je zajednička večera koju organizira domaći predsjednik. U petak u 11 sati će Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić imati bilateralni sastanak s Erdoganom.

Susret članova Predsjedništva sa turskim liderom održat će se samo dva dan poslije njegova dugo očekivanog sastanka s američkim predsjednikom Joeom Bidenom.

Taj dan otvara se i 14:30 Antalija diplomatski forum, a Šefik Džaferović učestvovat će u panelu “Kako možemo ojačati regionalnu solidarnost s obzirom na naučene lekcije?”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dodik, Komšić i Džaferović u petak će se susresti sa Josepom Borrellom, visokim predstavnikom Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku.

U subotu, drugog dana foruma, članovi Predsjedništva BiH susret će se s Miroslavom Lajčákom, izaslanikom Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova, piše Klix.

loading…


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Neno Murić i Nikolina Vujić: Predstavnici BiH na CMC festivalu pobrali simpatije publike – Ekspanzija.com

Kreće uređenje industrijske zone Celpak u Prijedoru