in

DNEVNI IZVJEŠTAJ ZA BiH: Veliki broj testiranih, 29 novozaraženih

Slatka-Tajna.Eu

FBiH: 12 pozitivnih, dvoje umrlih

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 1.404 uzorka, od kojih je 12 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u Srednjobosanskom, Zapadnohercegovačkom, Posavskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

Do sada je testirano ukupno 699.019 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 133.724 osobe.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječen je 124.831 pacijent.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su dva nova smrtna ishoda, oba u Tuzlanskom kantonu.

S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.440.

Iz Zavoda napominju da je u toku revizija prijava smrtnih ishoda u Unsko-sanskom kantonu te se unosom broja smrtnih ishoda iz proteklog perioda u ovom kantonu povećava ukupan broj smrtnih ishoda u Federaciji BiH.

RS: 13 novozaraženih, dvoje preminulih

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS, u posljednja 24 sata u Institutu za javno zdravstvo, Univerzitetskom kliničkom centru, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sveti vračevi” u Bijeljini i “Sveti apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 495 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus potvrđen je kod 13 osoba.

Radi se o šest muških i sedam ženskih osoba, od koji je jedna mlađe, sedam srednje i pet osoba starije životne dobi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prema mjestu prebivališta, tri osobe su iz Banje Luke, po dvije iz Kotor-Varoši, Laktaša i Prijedora i po jedna iz Bijeljine, Zvornika, Mrkonjić-Grada i Teslića.

U posljednja 24 sata Institutu za javno zdravstvo prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Do sada je potvrđeno 64.288 slučajeva koronavirusa, a preminulo je ukupno 3.759 osoba kod kojih je potvrđen test na koronavirus.

Od novog koronavirusa do sada se oporavilo 47.056 osoba, a testirano je ukupno 281.150 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 123, u UKC-u 51, a u ostalim bolnicama 72. Na respiratoru je 16 osoba (10 u UKC-u, šest u ostalim bolnicama). Pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 1.132 osobe, a nadzor je završen kod 192.283 osobe.

Iz Instituta za javno zdravstvo napominju da je 14. juna 2021. godine naknadno prijavljen jedan smrtni slučaj koji se desio u prethodnih nekoliko dana (osoba iz Bosanske Gradiške).

Brčko distriktu registrovana su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Preminula je jedna muška osoba.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kluž favorit, ali nema predaje

Austrijanka i Bosanac obnavljaju kuću staru 200 godina / Bljesak.info