in

Da li je opasno podgrijavati piletinu?

Slatka-Tajna.Eu

Koliko ste samo puta odložili već prženu ili pečenu piletinu u frižider,pa te ostatke kasnije podgrevali za ručak? Da li ste se ikada zapitali koliko je to bezbjedno?

Stručnjaci kažu da ovo nije opasno, ali da ipak valja povesti računa o nekoliko stvari. Prije svega, neophodno je da je bacite ako je stajala u frižideru duže od tri dana. Takođe, vodite računa da je ne presušite tokom podgrijevanja – to će je učiniti nejestivom.

Lidija Bučtmen iz australijske organizacije za kontrolu hrane kaže da piletinu možete da podgrevate čak i više puta, ali uz uslov da ne dostigne temperaturu veću od 70 stepeni.

Zato je najsigurnije da to radite u rerni. Jednostavno, ubacite piletinu u rernu i upalite na 70 stepeni, a kada je izvadite prelijte je sa malo ulja kako bi bila sočnija.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Takođe, postoji i opcija podgrevanja u mikrotalasnoj, ali budite oprezni jer se u njoj često hrana ne podgrije ravnomjerno. Komad mesa možete izrezati pre stavljanja u mikrotalasnu, a onda ga podgrijati tri minuta na najvišoj temperaturi. Ostavite meso da odstoji najmanje dvadeset minuta prije posluživanja.

(Informer)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Joe Biden i Recep Tayyip Erdogan imali “produktivne” razgovore tokom NATO samita u Briselu, ali nisu najavili napredak u odnosima SAD i Turske

Usijao se instagram: Članice Hurricanea objavljuju golišave fotke sa Zanzibara!