in

Što se događa kada se odreknete piva?

Slatka-Tajna.Eu

Efekti koje prestanak pijenja piva ima na tijelo mogli bi se mnogima svidjeti.

Izbacivanje piva iz prehrane može imati velike zdravstvene benefite na organizam i to čak i ako niste strastveni pivopija koji pivo pije svakodnevno. Evo što će sve događa u tijelu kada se odreknemo piva.

Ravniji trbuh

Redovito pijenje piva može rezultirati debljanjem i pivskim trbuhom. Dobre vijesti su što je to lako poništiti, samo prestanite piti pivo.

Kada se odreknete piva smanjujete broj kalorija koji unosite u organizam. Izbacivanjem piva možete i prevenirati prejedanja s obzirom n to da alkohol otvara apetit. Uz to, spriječit ćete napuhnutost koja se javlja zbog ugljikohidrata u pivu.

Pivo, kao i svaki drugi alkohol, može potaknuti upalu i poremetiti ravnotežu mikroba u probavnom traktu. To izaziva iritaciju koja pak, izaziva napuhnutost.

Poboljšana funkcija jetre

Jetra je šokantno otporan organ, ali to ne znači da biste je trebali gurati do krajnjih granica. Konzumiranje alkohola oštećuje jetru, ali kada ga prestanete piti ona se regenerira i može se posvetiti svojim drugim zadaćama poput razgradnje toksina i metaboliziranja masti.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Mršavljenje

S alkoholom dolaze i prazne kalorije, od njih niste siti, ali one se i dalje “lijepe” na vas. Stoga ima smisla izbaciti alkohol kako biste izbjegli debljanje.

Mirniji san

Sve vrste alkohola mogu uzrokovati probleme sa spavanjem. Što bliže spavanju pijete alkohol to je veća vjerojatnost da se neće dobro naspavati. Samo dva alkoholna pića dnevno dovljna su da poremete san u sljedeća 24 sata.

Bistrije razmišljanje

Odricanje od piva može spriječiti mikrotoksine i teške metale, koji ponekad tijekom proizvodnje mogu zalutati u pivo, da vam poremete moždane funkcije. Iako ovih elemenata nema puno i ne nalaze se u svakom pivu, postoje ljudi koji su iznimno osjetljivi na njih. Unos tih elemenata može uzrokovati poput glavobolje i gubitka pamćenja, piše Eat this.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Asmir Begović testira golmanske nade

Sjajna ponuda telefona u m:tel webshop-u