in

Prva islamska mikrokreditna fondacija jedina u BiH nudi beskamatne mikrokredite

Slatka-Tajna.Eu

Prva islamska mikrokreditna fondacija jedina je bosanskohercegovačka finansijska organizacija te vrste koja posluje po šerijatskim bankarskim principima. U skladu s tim, u svom poslovanju ne koristi kamatu i plasira isključivo beskamatne Qard Hassan kredite u maksimalnom iznosu do 10.000 KM.

Mikrokreditni program Prve islamske mikrokreditne fondacije fokusiran je na pomoć  svim kategorijama stanovištva, s posebnim akcentom na osnaživanje žena i unapređenje njihovog položaja u bh. društvu. Posebne pogodnosti da brzom i jednostavnom  procedurom dobiju kredit imaju penzioneri. U proteklih 20 godina, Fondacija je plasirala više od 21 hiljadu beskamatnih kredita u ukupnom iznosu većem  od 50 miliona KM, pomažući brojnim građanima Bosne i Hercegovine da se obrazuju, pokrenu vlastite male biznise, obnove svoje kuće i na druge načine unaprijede svoj životni standard. U narednom periodu,  Fondacija planira finansirati niz projekata u poljoprivredi, u kojoj vidi budućnost mikrokreditiranja.

Beskamatni krediti Prve islamske mikrokreditne fondacije na raspolaganju su svim građanima sa redovnim izvorima prihoda, po pojednostavljenoj proceduri koja omogućava odobravanje i isplatu pozajmica u roku od 48 sati. Neovisno o visini i ročnosti kredita, klijenti plaćaju samo njegove troškove obrade – konkretno, klijentu kojem je odobren kredit u određenom iznosu, na račun se isplaćuje taj iznos umanjen za trošak obrade kredita, a on Fondaciji vraća odobreni iznos, bez obračunavanja bilo kakve kamate.

Ured Fondacije je u Sarajevu, ali njeni kreditni službenici, koji su dostupni i putem Vibera, pokrivaju prostor cijele Federacije BiH. Kontakti u Sarajevu: 033 666 233 i 033 666 224. Viber brojevi: 061 233 455 (Kanton Sarajevo), 062 021 777 (Zeničko-dobojski kanton) i 061 720 838 (Tuzlanski kanton).

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

One su 'Vještice i Neuračunljive'

Uragankama skočila popularnost: Zarada im se utrostručila, a već imaju zakazano preko 40 nastupa