in

MILAN LAĆA RADULOVIĆ O NOVOM ALBUMU JELENE KARLEUŠE: Jaka i ranjiva žena, ali nikada pobijeđena!

Slatka-Tajna.Eu

Prošla je skoro decenija od kada nas je Karleuša obradovala novim albumom, iako je, istina, tokom godina objavila nekoliko dueta i zasebnih singlova. Onda i ne čudi što se zabrinuti fanovi na Twitteru brinu da li će nekada zapravo i predstaviti novu muziku. Milan Radulović Laća i Darko Dimitrovski, kao i sama Jelena, objavili su najavu da album „Alfa“ stiže uskoro. Milan je autor tekstova, a sin Marine Tucaković otkriva detalje o tome kako je izgledala ova saradnja.

Razumijem fanove

Da li je konačno novi album Jelene Karleuše spreman?

-Što se tiče albuma, ono što ja kao autor tekstova mogu da kažem, napokon smo gotovi. Ostale su neke sitne rupice da se popune i to je to. Mi se uveliko viđamo u studiju. Svake nedjelje smo radili. Koliko znam, sve je spremno. Studijski finiš tog albuma i miksanje se privodi kraju. Fanovi mogu da se smire i da prestanu da tripuju da neće objaviti album.

Fanovi govore da Jelena godinama obećava album, ali da ga još uvijek ne objavljuje. Da li se isplatilo čekati?

-Ja apsolutno razumijem fanove. Međutim, ovo je prvi put da su autori istupili ispred albuma koji se radi. To, ipak, nešto znači.

Postoji li na domaćoj estradnoj sceni feminističkih tekstova?

– Kod nas ima jako malo feminističkih tekstova, u onom pravom smislu feminizma. Ne kao žena borac, fajter i gangster, nego kao prava žena. Žena sa slobodom i pravima – toga ima jako malo. Drago mi je što sam uspio. Ipak, nekim feminističkim tekstovima je Jelena bila najpribližnija. Generalno u svom radu, ona ima dosta pro feminističkih tekstova. Ima i nekih drugih sigurno, ali ona to dobro nosi.

Gdje se na toj skali nalazi novi album? 

-Što se njenog novog albuma i feminizma tiče, iskreno, nisam toliko razmišljao u tom smjeru, ali sam je svakako predstavio i kao jaku ženu i kao ranjivu ženu, ali nikada kao pobijeđenu ženu.

Znači, bit će i balada i brzih pjesama? 

-Bit će svega i svačega na albumu, bukvalno svega i svačega.

Kako je pandemija koronavirusa utjecala na tebe? 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Ovaj period apokalipse od pandemije, bio je pun kolebanja. Bilo je par mjeseci da uopće nisam radio. Odmor mi je bio potreban. Zapravo nisam osjećao nikakav smisao u tome da pišem. Kako da pišem ljubavne tekstove kao „Favorito“ ili nešto tako, a narod umire? Svi smo bili u mjehuru poluživota. Bio sam i u depresiji. Međutim. što kaže moja majka, živ se čovjek na sve navikne. Našao sam neki svoj mir i neki trip u glavi. Sada sam u dobroj fazi. Vraćam se.

S kim trenutno radiš, osim Jelene? 

-Radio sam s Darom Bubamarom. Darko Dimitrov i ja smo joj uradili jednu pjesmu. Nataši Bekvalac isto. Spremam jednu pjesmu i Ani Kokić. Džejli Ramović, također, radim novu stvar, Milanu Stankoviću isto.

Blijedi i dosadni

Rekao si ranije da sarađuješ samo sa ženama, otkud tu Milan Stanković onda?

-Milan Stanković nikada ne zna šta želi. Na kraju se da ubijediti. On i ja smo dugogodišnji drugari i ja sam stalno pričao da mu neću napisati nijedan tekst, ali, eto desilo se. Jako je malo muških izvođača s kojima bih radio. Jako mi je žao zbog toga, nekako su blijedi i dosadni. Potpuno nemaju karaktera.

Da li estrada nakon svega kreće u pogon? 

-Sve u svemu, da. Kada malo mine ovaj period, vjerujem da će sve to da ispliva na površinu.

Mami treba oporavak

Koliko je utjecala tvoja majka Marina ne tekstove?

-Trudim se da je na zamaram. Radim sam već dugo i ona je zadovoljna, što se toga tiče. Njoj treba oporavak i mi kao porodica nastojimo da je izoliramo od posla. Radi samo kad ona osjeti potrebu i kad želi da nešto napiše.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

GOLMAN JE BROJ JEDAN U SVIJETU: Senidah u zagrljaju Jana Oblaka

Dodik najavio masovno okupljanja članova SNSD-a na Manjači / Bljesak.info