in

“I ovog ljeta Trebinje te čeka”

Slatka-Tajna.Eu

TREBINJE – Petnaestak turističkih novinara iz regiona boravilo je u Trebinju u studijskoj posjeti upriličenoj u svrhu turističke promocije ovoga grada, u okviru kampanje “I ovog ljeta Trebinje te čeka”.

Predstavnike elektronskih, pisanih i internet medija iz Srbije, BiH, Hrvatske, Slovenije i Sjeverne Makedonije na Crkvini iznad Trebinja ugostio je i gradonačelnik Mirko Ćurić, napominjući da je dosta razloga da se posjeti Trebinje, poput kulturno-istorijskog nasljeđa, vjerskih objekata, vinarija, ali i gastronomske ponude i prelijepe prirode.

“Mi smo prije petnaestak godina imali samo jedan hotel, a danas je 25 hotela, motela, hostela, sa 3.200 ležajeva, i sve je u sezoni uglavnom puno, što dovoljno govori o privlačnosti Trebinja, koja je oduvijek bila evidentna, ali se vjerovatno nije dovoljno promovisala, a mi to nastojimo uraditi upravo ovakvim kampanjama”, kazao je Ćurić.

On je takođe kazao da su u ovom gradu svjesni da svake godine turistima treba ponuditi nešto novo, a Trebinje se i u pandemiji spremalo za to što je novo i što može privući turiste.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Uz pomoć Srbije se radi Duhovni centar Mrkonjići, koji već sada ima ogroman broj posjetilaca, ali postaje i veliko svetilište, pored srednjevjekovnih manastira, Hercegovačke Gračanice, koja je sagrađena za samo šest mjeseci, što je dokaz da sve možemo kada smo složni, i graditi uz pomoć naših ktitora, kakav je to slučaj ovdje, uz pomoć dvije vlade, Srbije i Republike Srpske, ali dobrim dijelom i sopstvenim sredstvima”, istakao je Ćurić.

On je novinarima obećao da će ih u jednom od njihovih narednih studijskih putovanja ponovo dočekati nešto novo i drugačije u Trebinju, poput kanala oko Starog grada, koji se počinje graditi, i sličnih atrakcija. 

U trebinjskoj Turističkoj organizaciji se nadaju da će ovi novinari preko putopisnih  reportaža, priča i priloga široj javnosti prezentovati razloge zbog kojih će odmor provesti u Trebinju.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Vučić poručio Kurtiju da ne prijeti već da ih slobodno tuži

NAJSTRAŠNIJE PORUKE IKAD POSLATE!! *ukleta kuća*