in

Ne razumem zašto se ovakve stvari dešavaju?

Slatka-Tajna.Eu

Stefanos Cicipas bio je, očekivano, vrlo razočaran ishodom finala Rolan Garosa u kom je vodio sa 2:0 u setovima, a na kraju izgubio od Novaka Đokovića.

Poslije meča je na konferenciji za medije pričao detaljno o razvoju dešavanja na terenu i kako je Đoković posle drugog seta izašao na teren kao potpuno drugi čovek.

“Počeo sam da igram veoma kratko. Osećao sam da je moj ritam nestao. Ne znam stvarno zbog čega. Bilo je čudno imajući u vidu da sam do tada nalazio ritam, udarce i kretanje po terenu koje je bilo savršeno. Odjednom sam se osjetio hladnim i bio van svega”, rekao je Cicipas na konferenciji.

“Bilo je teško da se vratim. Stvarno bih voleo da mogu da razumem zašto se ovakve stvari dešavaju. Trudio sam se da to shvatim i tokom meča. Bilo je teško da se izborim sa tim”.

Medicinski tajm-aut između trećeg i četvrtog seta?

“Ne, nije imalo uticaja na mene. Da, imao sam bandažu kuka, mislio sam da bi mi pomogao da ‘odblokiram’ kuk, ali kasnije je sve bilo u redu. Vratio sam se u normalu”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuPreokret i ispušten trijumf će Cicipasa proganjati još neko vrijeme., ali kaže da je naučio lekciju.

“Naučio sam danas da, bez obzira na sve, moraš da osvojiš tri seta da bi pobjedio, a ne dva. Dva seta zaista ne znače ništa. Još uvek si jedan daleko od pobjede u cijelom meču. Ne mislim da sam se opustio, niti da sam nešto promijenio. Nastavio sam isto da igram i radim stvari koje su bile dobre za mene. On je napustio teren sa dva seta zaostatka i ne znam šta se desilo tamo, ali vratio se odjednom kao potpuno drugačiji igrač”, rekao je Cicipas i podvukao:

“Osjetio se fizički jačim, imao je bolju anticipaciju, kretnju po terenu. Sve je izgledalo mnogo svežije i bolje nego prije. Ne znam, osjetio sam da je bolje čitao moju igru. Dobro za njega… Sve je uradio kako je trebalo”.

Cicipas je na kraju istakao da je ovo samo dokaz da se približio najboljim igračima svijeta i da je spreman da već na Vimbldonu napadne titulu koja mu je sada izmakla.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kupcima Volkswagena u SAD-u hakeri ukrali privatne podatke

Lale se kockale sa 2:0, pa dobile Ukrajinu!