in

Ministar Delić potpisao Memorandum o razumijevanju sa Sindikatom trgovine i uslužnih djelatnosti BiH

Slatka-Tajna.Eu

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić potpisao je s predsjednicom Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine Mersihom Ferhatović – Beširović Memorandum o razumijevanju između Ministarstva privrede KS i ovog Sindikata.

Kako je definirano ovim memorandumom strane potpisnice radit će na unapređenju i poboljšanju statusa radnika u oblasti trgovine i uslužnih djelatnosti na području Kanotna Sarajevo.

„Smatram da je od iznimne važnosti da zajedno sa Sindikatom radimo na poboljšanju prava i uvjeta rada zaposlenih u oblasti trgovine i uslužnih djelatnosti na području našeg kantona, prije svega s ciljem unapređenja njihovih radničkih prava. Uvjeren sam da to možemo postići, u saradnji s nadležnim organima, da se ta prava poštuju. Naravno, u skladu sa svim zakonima i propisima“, kazao je nakon potpisivanja Memoranduma ministar Delić.

Predsjednica Sindikata također je istakla da je zadovoljna što je došlo do ovog vida saradnje između Ministarstva i Sindikata.

„Raduje nas što je ministar Delić spreman pomoći nam da položaj ove iznimno ranjive grupe radnika unapređujemo i olakšamo put ka ostvarivanju prava uposlenih u trgovini u smislu slobode radničkog organizovanja, prava na adekvatnu plaću, kao i prava na slobodan dan nedjeljom i praznicima“, precizirala je predsjednica Beširović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Shodno poptisanom Memorandumu podsticat će se saradnja i direktni kontakti između STBIH i Ministarstva privrede KS i drugih relevantnih ustanova s ciljem jačanja radničkih prava u KS, kao i i zajednički pristup u rješavanju statusa radnika zaposlenih u trgovini u Kantonu Sarajevo.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Katarina Grujić otkrila detalje vjeridbe sa Gobeljom – Hayat Production

“Dolazite u sukob sa NATO zbog forsiranja konstituvnosti”