in

BAJRO TUĐIN, PJEVAČ I TAKSISTA: Samo da ne umrem u maju

Slatka-Tajna.Eu

Krajem maja sarajevski pjevač Bajro Tuđin zaokružio je svoj radni vijek kao taksista te je, nakon 49 godina rada, otišao u zasluženu mirovinu.

Kako sam voli reći, većna značajnih trenutaka u njegovom životu dešavala mu se tokom mjeseca maja – rođen, otišao u bivšu JNA, položio vozački ispit, zaposlio se, bio na sletu za Dan mladosti, prvi put se zaljubio, snimio prvu pjesmu, zaposlio se i konačno otišao u mirovinu.

-Valjda u maju neću otići i na drugi svijet. Ovogodišnjeg maja sam, uprkos koronavirusu, to izbjegao. Moram se čuvati narednih majeva šaljivo kaže Bajro Tuđin.

A za pjesmu neće biti mirovine. Napotiv, pjesmi će se ubuduće posvetiti sa više žara.

-Zbog rješavanja životnih pitanja, u vremenu iza, nisam dovljno ulagao u svoju estradnu karijeru. Sad ću za pjesmu imati više vremena, a od penzije će što šta preostati i za ulaganja u snimanje novih melodija.

Bajro svira i harmonku. Sevdalinku je širom svijeta, pronosio kao solista ali i član KUD „Slobodan Princip Seljo, „Miljenko Cvitković“, „Sabraćajac“…

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










„Što mi više brane“ prva je pjesma koju je snimio, a zatim „Put putuje Latif aga“, „Vino pije Selman aga, „Bol boluje mlado momče“, „San zaspala“ i drugih za arhiv RTV BiH, te dva albuma sa novim pjesmama „Zabranjeno voće“ i „Nesrećni ljudi“.

-Planiram da na sljedećem albumu snimim nekoliko sevdalinki koje ne može pregaziti vrijeme. To su one naše dobre stare pjesme, pjesme pune meraka i derta – kaže Bajro Tuđin.

Piše: E. MURAČEVIĆ

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Predsjednik Milanović ne govori istinu

Darko Lazić neobavješten, zateklo ga pitanje o bivšoj ženi: Ana Sević se udala? Nisam znao…