in

PREMIJERNO – Šuki Planjanin pjeva svom gradu Trebinju – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu
Šuki Planjanin

Muzičar koji najbolje pjeva balade i ne odvaja se od gitare, Šuki Planjanin premijerno predstavlja singl “Moje Trebinje”.

Pjesma izlazi u sklopu projekta “BiH gradovi pjesmom opjevani”, a pod markicom izdavačke kuće Hayat Production. Za tekst, muziku i aranžman zaslužan je Samir Zavlan, koji je sve odradio u svom studiju “SAZ Production”.

Autor Samir Zavlan, idejni je tvorac ovog projekta. Nije mogao zaobići mjesto pokraj Popovog polja, svo u zelenilu a usred krša. Ovdje se ima itekako o čemu pisati.

Nesumnjivo je da je ovaj projekat važan za našu bh. muzičku baštinu. Nije mogao biti izostavljen grad s 88 nacionalnih spomenika, toliko lijep da su slikari jednom prilikom zaključili da ga je još samo potrebno uramiti.

Ima jedan pjevač, muzičar, duša mu velika k’o Leotar. Najbolje pjeva balade i ne odvaja se od gitare. To je naš Trebinjac, Šuki Planjanin koji svakako zaslužuje pjesmu o Trebinju – rekao je Samir Zavlan.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U svojoj pjesmi, Šuki je ljubav i emociju prema rodnom gradu pretočio u singl kako samo on to i umije. Srednjovjekovni Stari grad, Arslanagića most, izletišta i historijske građevine, samo su neke od ljepota Trebinja.

Za ovaj grad veže se i jedna legenda. Ona kaže da je baron Babić, Austro-ugarski komadant grada zasadio 16 platana u čast svoje kćerke. Preminula je sa 16 godina. Njih sedam se razboli 2015. godine, ali valjda uz one druge preživješe. Čudan je to grad, pa te sam zove sebi i pruža ti ljubav. Gradovi su više od nas, više od ljudi u njemu i stoga nije čudo što nas toliko nadahnjuju i što još uvijek rado stvaramo pjesme njima u čast.

Šukijeva nova numera “Moje Trebinje” je šetnja kroz emocije, kroz trenutke kada nam je grad jedini prijatelj. Opjevani stihovi hronike su Trebinja, a vi imate priliku premijerno ih poslušati u nastavku. 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

GRADONAČELNIK KORDIĆ OBRADOVAO MOSTARCE: ‘Blizu smo rješenja za deponiju ‘Uborak”

Milioni doza američke vakcine J&J neupotrebljivo