in

ALKA VUICA: Plakala sam zbog Lepe Brene

Slatka-Tajna.Eu

Slavna autorica mnogih poznatih pjesama, spisateljica poezije i TV voditeljica Alka Vuica nakon dugih 16 godina objavljuje novi album. Priprema poslasticu, kako kaže, s odbjeglom članicom benda The Frajle Marijom Mirković. Naime, Alkin posljednji album “Cirkus” izašao je davne 2004., pa je otkrila i kako je to vratiti se u tonski sudio nakon toliko godina.

Iskra božanska”

Šta možemo očekivati od novih pjesama koje upravo snimate?

-Možete očekivati dobre pjesme koje će sigurno ostati i još dugo se slušati i pjevati. Pjesme su prilično kantautorske i osobne, iako su nastale u saradnji s mojom prijateljicom Marijom Mirković, bivšom članicom grupe The Frajle. Iako smo i prije sarađivale na njihovim projektima, ovo je nešto potpuno drugačije. Prvi singl, pjesma “Luđakinja”, prava je ženska himna.

U jednom intervjuu i rekli ste da sarađujete sa sinom Arianom. Znači li to da će album imati primjese trapa?

-Na ovom albumu neće biti trapa, ovo je pravi pop-album, ali vrlo modernog zvuka. Apsolutno se konsultiram s Arianom oko svega. Neke druge stvari radim s Arianom, a pišemo i za neke druge izvođače, zapravo ja uletim prema potrebi i kad god mogu sa svojim tekstovima.

Koliko vas je Arian upoznao upravo s tim pravcem i što mislite o trapu?

-Sin mi je otkrio trap kao i mnogo toga o modernoj produkciji. Iako mnogi od mojih kolega nisu vjerovali i dan-danas ne razumiju o čemu se radi, trap je postao glavna struja popularne kulture mladih. Kao što naši roditelji nisu prihvaćali novi val panka, tako mnogi danas ne razumiju da je trap pravac koji je debelo pustio korijenje i koji nije prolazan, nego mijenja poimanje popularne muzike.

Lani ste snimili singl, no kako je bilo sada vratiti se u tonski studio nakon toliko godina?

-Najljepši dio našeg posla je rad u studiju, odijevanje gole pjesme u aranžman, poput prekrasne žene u još ljepše haljine i odjeću koja će još više doprinijeti njezinoj ljepoti. Tako ja doživljavam rad u studiju. Zaljubljena sam u taj dio nastajanja pjesme. Valjda sam zato i odgojila tako uspješnog producenta.

Iza vas je izuzetno bogata karijera. Možete li odlučiti što vam je najdraže?

-Sigurno mi je najdraže samo stvaranje pjesme, bez obzira na to kome je namijenjena. Ali, taj trenutak kada osjetite da vas je pogodila ta čudesna “iskra božanska” i da ste napisali nešto što će dirnuti još mnoge ljude i ostati zauvijek, to je čaroban trenutak.

Radili ste s mnogo poznatih lica iz regije – s kim najviše volite raditi?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Teško mi je odgovoriti na to pitanje jer je svaka saradnja drugačija i svaka otvara nešto novo u meni – to su čudne stvari. Jako volim sarađivati s mojom Josipom Lisac jer uvijek znam da stvaramo nešto posebno i drugačije što će ostati zauvijek. Isto tako, plakala sam kad sam čula kako je Brena otpjevala moju “Ljubav novu”, a opet, kada čujem neke stare stvari poput Tonyjeve “Ja sam zaljubljen” ili Belanove “Dotakni me usnama”, duša mi se razgali. A tek Grdovićevu “U kući kamenoj moje matere” ili “Sve za ljubav”. Sve je to moja energija koju dijelim i u kojoj guštam.

Imate razne interese u životu. Osim pisanja, čemu još posvećujete vrijeme?

-Ja nikad nemam vremena! Meni su jednostavno dan i noć prekratki i neprestano nešto radim. Nemam slobodnog vremena. Pišem, pišem, pišem, kuham i tako dalje.

Dodamo smijeha

Kako provodite dane s obzirom na koronavirus?

-Provela sam cijelu zimu u Istri u kući s mamom, stvarala nove pjesme i sređivala arhivu. Ne nedostaje mi toliko prijašnji život, čak mi odgovara ovo primirje. Svijet mora stati i razmisliti, pa i ja s njim, ali ne sviđa mi se nikako što se događa. Naravno da mi nedostaje osjećaj neopterećenosti i život bez straha. Ne znam hoćemo li ikada više biti isti. A koncerte jedva čekam.

Kako izgleda učešće u šou “Ma lažeš”?

-To je takva zabava, da ja ne znam odakle nam tolika energija. Rene Bitorajac, Jan Karekeš i Luka Bulić su sjajni. Mi, ostali, samo smo tu da malo dodamo smijeha.

Predivna pjesma i ludi spot

S obzirom na to da izlazi vaš novi album, planirate li promijeniti imidž?

-Ne znam šta to znači promijeniti imidž jer ga ja mijenjam svakodnevno prema raspoloženju. Naravno da i novi album treba dobiti svoje novo ruho. Svaka pjesma imat će svoj imidž i, nadam se, svoj spot. Upravo sam neki dan snimila video za pjesmu “Luđakinja” koju ću izvesti na CMC Festivalu u Vodicama i jedva čekam da bude gotov i da razveselim svoju publiku doista predivnom pjesmom i ludim spotom.

Razgovarala: N. N.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

U OSKUDNOM BIKINIJU ŠETA EGIPTOM: Hana Rodić kao Kleopatra

Ashley uporan u prodaji Newcastle Uniteda