in

U susret CMC Festivalu – Neno Murić – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

Poznatog pjevača i umjetnika, Nenu Murića, ne trebamo posebno predstavljati. „Baraba mekog srca iz komšiluka“, kako ga već mnogi prepoznaju po istoimenom hitu, srca nam je već odavno osvojio. Predstavio nam je vrhunske pjesme poput „Stope da ti ljubim“, „Pustinja“ „Na tvojoj strani jastuka“, „Ukrao sam je“ i mnoge druge, od kojih su neke već dobile epitet „evergreena“ Svoju karijeru gradio je bez mrlja i skandala. Ove godine nastupit će na jednom od najpopularnijih regionalnih muzičkih događaja CMC festivalu Vodice 2021. powered by Calzedonia. Neno

Neno, velika nam je čast da ispred Hayat Produkcije ideš na CMC festival koji se održava i ove godine u Vodicama. Ko je ekipa s kojom ćeš se zaputiti u ovu avanturu?

Zaista sam sretan što ispred svoje matične kuće predstavljam Bosnu i Hercegovinu na ovom renomiranom festivalu. Još uvijek nisam siguran koliko će nas biti u ekipi, ali znam da ćemo biti veoma raspoloženi jer smo dobili sjajnu priliku da širem auditorijumu predstavimo naš rad.

Reci nam nešto o timskom radu, načinu na koji se pripremate!

Polako smo razradili plan oko nastupa na festivalu. Bit će uključeni plesači, odnosno balerinu i baletana, koji bi svojim pokretima dočarali ljubavnu priču o kojoj govorim u novoj pjesmi.

Šta očekuješ od CMC festivala?

Moja muzička karijera počela je na festivalu „Sunčane skale“ 2005. godine. Od tada sam nastupio na desetine regionalnih muzičkih smotri. Međutim, nikada nisam išao sa velikim očekivanjima. Važno mi je bilo predstaviti svoj rad na najbolji mogući način, družiti se s kolegama, lijepo se zabaviti i stvoriti prostor za neke buduće saradnje.

Tvoje pjesme su uglavnom ljubavne tematike. Takva je i „Biću tvoja sjena“ koja je nedavno izašla pod okriljem izdavačke kuće Hayat Production. Misliš li da je ona pun pogodak?

Kada radim pjesme za sebe pokušavam izvući maksimum svojih mogućnosti u trenutku dok one nastaju. Tako je bilo i sa ovom pjesmom. Prve reakcije su vrlo ohrabrujuće.  ”Biću tvoja sjena” dopala se mojim prijateljima koji su uvijek spremni da mi upute konstruktivnu kritiku, publici koja godinama vjerno prati moj rad, ali i  muzičkim urednicima koji su je uvrstili na play liste radio stanica širom BiH. Ova činjenica me zaista raduje.

Kako je tebi, muzički ali i privatno, prošla 2020. godina? Jesi li uspio ostvariti planove koje si zacrtao?

Kada se uzme u obzir da nam je ova godina okrenula život „naopačke“, onda mogu reći da je za mene ipak bila uspješna. Sačuvao sam mentalno i fizičko zdravlje. U prošloj godini izašao je moj drugi studijski album. Nakon toga uradio sam dvije nove pjesme i propratio ih spotovima. Okružio sam se divnim ljudima, stekao nove prijatelje i saradnike i na koncu 2020. donijela mi je novu ljubav. Bio bih neskroman i nezahvalan kada bih rekao da nisam zadovoljan!

Nastupi su bili otkazani. Raduješ li se ponovnom susretu s publikom?

Istina, preko pedeset nastupa je otkazno i prolongirano za neko bolje vrijeme. Kao vječni optimista vjerovao sam da pandemija neće potrajati duže od 3-4 mjeseca. Ipak sam se prevario. Međutim, još uvijek me drži optimizam i siguran sam da ćemo sve propušteno uskoro nadoknaditi. Koncerti i druženje s publikom jako mi nedostaju i jedva čekam naš susret.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Šta ćeš publici posebno ponuditi kako bi potpuno doživjeli ono što ti radiš?

Nastupi uživo su najbolja prilika da ljudi osjete svu moju ljubav i strast koju osjećam prema muzici. Na sceni sam „svoj na svome“ i svaki put sam potpuno predan emociji i otvaram dušu svojoj publici, koju doživljavam kao svoje najbolje prijatelje.

Jesi li prvi put u Hrvatskoj u ovom formatu?

Prije nekoliko godina pjevao sam na „after“ partiju „Radijskog festivala“ na Hvaru, za učesnike i zvanice. Ipak, ovo je prvi put da se na festivalu u Hrvatskoj predstavljam svojom pjesmom. Počastvovan sam što ću na ovoj glamuroznoj sceni nastupiti rame uz rame sa mnogim poznatim pjevačima i grupama, poput Željka Bebeka, Zlatka Pejakovića, Crvene Jabuke, Colonie, Magazina…

Mi ti želimo puno sreće i držimo fige!

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Coachov hit model – Business Magazine

Juta povela 2:0 protiv Klipersa, Milvoki pobijedio Bruklin