in

Potvrđeno je, Bosna i Hercegovina zvanično skinuta sa liste rizičnih zemalja!

Slatka-Tajna.Eu

Institut “Robert Koch” saopštio je kako je između ostalog i BiH skinuta sa liste rizičnih zemalja…

Njemačka je skinula Bosnu i Hercegovinu sa liste rizičnih zemalja. U novom izvještaju Instituta “Robert Koch”, BiH je u kategoriji zemalja koje se ne smatraju rizični za putovanja.

Na ovoj listi od danas su i Hrvatska (osim Međumirja i Varaždina), Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija iz regije, ali i druge zemlje svijeta poptu Kipra i SAD-a.

Kako se navodi, ovo je rezultat zajedničke analizie Ministarstva zdravstva, Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova. Razlog je taj što je broj zaraženih značajno opao.

Odluka stupa na snagu 13. juna. Putnici koji ulaze u Njemačku avionom moraju prije polaska pokazati negativan rezultat testa, dokaz o vakcinaciji ili dokaz da su prebolovali koronavirus, bez obzira na to jesu li proveli vrijeme u rizičnom području, saopćeno je iz Instituta Robert Koch.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Današnja odluka se odnosi na njemačke državljane, te za sada nije poznato da li će doći do izmjena za državljane BiH koji žele turistički putovati u Njemačku.

Slovenija je jučer donijela odluku da skine BiH s liste rizičnih zemalja, a EU je danas predstavila ublažene mjere za putovanje u zemlje članice tokom ljeta – prenosi N1.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

IGRA NA KARTU PROVOKACIJE: Sindi Stamenković svukla trenerku i raspalila maštu

Ne, nije bež ni bijela: Evo koja boja grudnjaka se neće prozirati ispod bijele majice