in

Jako dobar odaziv, roditelji su zainteresirani

Slatka-Tajna.Eu

Agencija za lijekove i medicinske proizvode je 28.05. je objavila da je cjepivo protiv bolesti COVID-19 proizvođača BioNTech i Pfizer odobreno za primjenu u djece u dobi između 12 i 15 godina. Zagrebački gradski ured za obrazovanje već je putem škola odaslao informaciju o tome uz upute HZJZ-a o prioritetnom cijepljenju djece koja boluju od bolesti koje uvećavaju rizik za teže oblike Covida-19. O tome je u Studiju 4 govorila Dijana Mayer iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

– Jedva smo čekali da cjepivo bude odobreno i od strane HALMED-a, HZJZ je odmah reagirao i poslao dopis o mogućnosti cijepljenja djece od 12 godina na dalje, rekla je. 

Objasnila je da su imali mnogo upita roditelja djece mlađe od 16 godina, a 1.6. se krenulo s cijepljenjem, nadaju se da će svi osvijestiti koliko je važno cijepiti se. 

– Za sada imamo jako dobar odaziv, roditelji su zainteresirani, dodala je. 

U prvoj fazi je dobro, rekla je, da se cijepe djeca koja su rizična, ona koja imaju kronične, srčane, plućne bolesti. Objasnila je da ako se ta djeca zaraze, postoji vjerojatnost da će razviti težu kliničku sliku, zbog svojih kroničnih bolesti, a cijepljenjem se prevenira širenje bolesti, a i razvoj teže kliničke slike. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Osvrnula se na nuspojave, one su kod djece iste kao i kod odraslih. Za sada su, dodaje, bile uobičajene – bol ruke, na mjestu uboda, crvenilo, glavobolja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Marina Tucaković: “U lijekovima za smirenje nalazim snagu da nastavim dalje”

Coachov hit model – Business Magazine