in

“Građanska Crna Gora nikada neće oprostiti Leposaviću”

Slatka-Tajna.Eu

Draginja Vuksanović Stanković, predsjednica Kluba SDP-a u Skupštini Crne Gore, otkrila je za N1 zašto je izjavila kako Republike Srpska nikada neće biti država. Osvrnula se i na zahtjev za smjenu ministra Vladimira Leposavića koji je relativizirao genocid u Srebrenici. Poručila je kako građanska Crna Gora mu tu izjavu nikada neće oprostiti.

Vuksanović Stanković je prije nekoliko dana u Skupštini Crne Gore, u kojoj se raspravljalo o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, poručila kako se “ne smije vrijeđati identitet Bosne i Hercegovine”. Dodala je kako Republika Srpska nikada neće biti država. Nego samo dio BiH. Za N1 objasnila je svoj stav.

Draginja Vuksanović Stanković

“Kad je jedan poslanik iz vladajuće koalicije klicao: “Živjela RS”, opomenula sam da se ne smiju takve stvari govoriti. Moramo prestati sa tim velikodržavnim projektima. To nije slučajno. Vladajuća većina je u službi Beograda.

Rekla sam u crnogorskom parlamentu da je Crna Gora suverene država. Da je BiH suverene država. I da je RS samo dio BiH. Nikada neće biti samostalna. I rekla sam da nikada neće biti “srpskog sveta”. Previše je tih velikodržavnih projekata i politike iz ’90”, ocijenila je ona.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na pitanje da li premijer Zdravko Krivokapić dijeli njen stav o RS-u, Vuksanović Stanković je odgovorila da se on “uopšte ne izjašnjava”.

Ali…

“Vidjeli ste kad je bio u posjeti Banjaluci. Iza njega je bila zastava Crne Gore i entiteta RS. Da ne pričam o diplomatskom skandalu kada je čestitao ‘Dan RS-a’”, navela je poslanica.

N1: Da li bi Zdravko Krivokapić mogao doživiti potpuni krah političkog autoriteta ukoliko mu u parlamentu ne prođe smjena Vladimira Leposavića, koji je relativizirao genocid?

“To bi bio politički krah Krivokapića. Kad premijeru ne prođe smjena ministra on bi trebao podnijeti ostavku. Mi smo svi iz opozicije bili zgroženi izjavom Leposavića. On ne treba biti ministar u vladi. Građanska Crna Gora nikada neće oprostiti Leposaviću“, poručila je Vuksanović Stanković za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

NE MOGU DA SE MIJEŠAJU: Sha je zbog Tare napao porodicu

Sexy Texts Cheat Sheet – Lady-Zone