in

U susret CMC Festivalu – Nikolina Vujić – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

Nikolina Vujić, kantautorica je iz Sarajeva koja ima vrlo uspješnu karijeru kao vokalna solistica, performer u mjuziklima i glumica. Od ranog djetinjstva bila je nadahnuta muzikom i pozorištem. Dugi niz godina nastupa kao vokalna solistica benda Sarajevo Jazz Guerrilla, gdje je publika upoznala i zavoljela. San joj je, kako kaže, da istinski živi muziku koju osjeća u svojoj duši i biću. Ove godine imat će priliku da se predstavi na ovogodišnjem CMC Festivalu Vodice 2021 powered by Calzedonia.

1. Kako si se po prvi put počela baviti muzikom?

Od svog rođenja sam bila okružena kvalitetnom muzikom i vjerujem da se u tim prvih godinama stvorila moja potreba za muzikom i izražavanjem putem glasa. Koncerti mog oca su me dodatno inspirisali da i ja jednog dana nastupam na velikim scenama i aktivno živim muziku kojoj sam se posvetila.

2. Nedavno si pod okriljem izdavačke kuće Hayat Production iznjedrila svoju prvu numeru „Tišina“. Ona ti je otvorila mnogo novih mogućnosti, te u konačnici dovela i do ovoga gdje si sada. Kako su se i koliko stvari promijenile od tada?

Moj autorski prvijenac, pjesma „Tišina“ mi je donijela samo pozitivne promjene. Upravo me „Tišina“ motivisala da se još ozbiljnije posvetim autorskoj muzici te kroz svoje pjesme, našoj muzičkoj sceni ponudim osvježenje i drugačiji zvuk. Ja vjerujem da posvećen rad, trud i vjera u ono što stvarate može donijeti samo ljepša i bolja iskustva, i razvoj kako na personalnom tako i profesionalnom nivou. Upravo zbog toga ulažem svo svoje vrijeme kako bih napredovala kao vokalna solistica i kantautorica. 

3. Sada se pripremaš za CMC Festival koji će se ove godine održati 12. i 13. juna u Vodicama. Kako teku pripreme?

Jako sam uzbuđena jer ću biti jedan od učesnika i upravo zbog odgovornosti koju osjećam prvenstveno prema svom autorskom radu, imam veliku želju da se na CMC festivalu predstavim na što kvalitetniji način i pokažem ljubav i strast koju osjećam prema muzici, pjevanju i sceni. Zadovoljna sam tempom kojim se odvijaju moje pripreme za CMC festival i iskreno vjerujem da će se moja pjesma i nastup svidjeti organizatorima kao i publici.

4. Vodice su sjajna destinacija. Vjerujemo da će ovo biti savršen spoj plaže, mora i dobrog provoda. Pretpostavljamo da si se, u svojoj numeri, zalagala za veliki talenat. Koja metoda stoji iza tvog odabira numere?

Upravo zato što je „Tišina“ moj autorski prvijenac želja mi je da je predstavim široj publici i iznimna mi je čast što će to biti na CMC festivalu u Hrvatskoj.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










5. Svi se radujemo druženju, susretima, provodu… Napokon ćemo imati priliku da okusimo dašak onog što nam je do jučer bilo normalno. Veseli li te susret sa publikom? Posebno iz razloga što je ovo prvi susret gdje ćeš imati priliku da predstaviš svoj autorski rad.

Segment koji mi je užasno nedostajao tokom čitave godine, jeste publika. Mislim da svaki muzičar sa nestrpljenjem čeka dan kada ćemo ponovo stati na scene, održavati nastupe i koncerte. Iskreno se radujem što se ovogodišnji CMC festival održava uživo i što ću imati priliku da plodove svog autorskog rada prezentujem na sceni i ostvarim na taj način komunikaciju sa publikom. 

6. Šta je to što jednog umjetnika čini pogodnim za ovakav festival?

Kao i za svaki muzički događaj pa tako i festival, prvenstveno je bitno aktivno izvođenje i stvaranje muzike. Mislim da na našim prostorima ima jako malo mogućnosti da mladi autori prezentuju svoj rad, pogotovo u pogledu pop muzike, te upravo zbog toga smatram da mladi trebaju koristiti sve prilike koje im odgovaraju za njihovu umjetnost. Vjerujem da ako osjećate ljubav i strast prema onome što radite, rad i predanost predstavljaju ključne elemente da ostvarite svoje želje i snove.

7. Brine li te da će festival možda biti otkazan zvog pandemije koju nam je izazavao koronavirus?

Ako nas je nečemu ova godina naučila to jeste da ne možemo uticati ili kontrolisati vanjske faktore i da se možemo jedino pouzdati na sebe, svoj rad i izbore. U slučaju da festival bude otkazan, vjerujem da će se organizatori  potruditi da festival bude online te da svaki izvođač bez obzira na situaciju dobije svoj trenutak da predstavi svoj rad.

Nikolina, hvala ti na izdvojenom vremenu. Do sljedećeg razgovora, ostani nam dobro!

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Baba psuje: "Sad me snimaš mamu ti j****"

KK Borac sprema tužbu protiv čelnika KS BiH