in

The International Online Podium konferencija: promocija transdisciplinarne saradnje i prekograničnog učenja

Slatka-Tajna.Eu

 i-dijaspora, u saradnji sa Univerzitetom u Tuzli i Univerzitetom primijenjenih nauka i umjetnosti Sjeverozapadne Švicarske, 22. i 23. juna ove godine organizira online konferenciju na kojoj će se govoriti o slabostima u rješavanju socijalnih problema i izazova u Švicarskoj i u Bosni i Hercegovini.

Naime, trenutna pandemija otkrila je brojne slabosti u rješavanju socijalnih problema i izazova u Švicarskoj i Bosni i Hercegovini, a one su posebno vidljive tamo gdje se važne socijalne usluge više ne mogu pružati ili su uveliko ograničene. Zbog toga je značajan broj osoba, korisnika određenih vrsta socijalne pomoći, izuzetno ugrožen i njihovo stanje je osjetno pogoršano. Usljed fokusa na pandemiju i opće zdravlje stanovništva, mentalno zdravlje, kao i određene traume s kojima se pojedinci nose, stavljeno je van fokusa, a upravo u vremenu krize ovim vrstama nedaća trebala bi se posvetiti dodatna pažnja. No, ovo su izazovna vremena i za primaoce i za pružaoce socijalnih usluga.

Zbog toga organiziramo The International Online Podium konferenciju na kojoj ćemo obrađivati odabrane teme i raspravljati o profesionalnim mogućnostima i iskustvima koja mogu pridonijeti općem boljitku.

Prvog dana (22. juna) usredotočit ćemo se na važnost samorefleksije u profesionalnom socijalnom radu i pružiti uvid u metodu intervizije.

Drugog dana (23. juna) razgovarat ćemo o potrebi i mogućim načinima podrške ranjivim kategorijama, ali, prije svega, o njihovim životnim iskustvima i traumama.

Konferencija će se upriličiti online, potpuno besplatno.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Da biste učestvovali, potrebno je proslijediti vaše osnovne podatke (ime, prezime, naznačiti u kojoj ustanovi/firmi/organizaciji djelujete i na kojoj funkciji) na e-mail karin.lundsgaard@fhnw.ch najkasnije do 15. juna.

Detaljnije upute, kao i link za učešće će vam se proslijediti nakon registracije.

Družimo se 22. juna od 9:00h – 16:45h i 23. juna od 9:00h do 17:00h.

Preuzeto: i-platform.ch


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Izetbegović sa zvaničnicima Azerbejdžana o jačanju ekonomske saradnje

Noćne grickalice koje možete jesti bez straha da se udebljate