in

Izetbegović sa zvaničnicima Azerbejdžana o jačanju ekonomske saradnje

Slatka-Tajna.Eu

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović sastao se u Bakuu, tokom zvanične posjete Azerbejdžanu, s predsjednicom Nacionalne skupštine Azerbejdžana Sahibom Gafarovom.

Konstatirano je da su odnosi Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana dobri i prijateljski, što, kako je istaknuto, potvrđuje niz potpisanih bilateralnih sporazuma i sporazuma o sestrinstvu gradova iz dvije države.

“Predsjednica Gafarova je izrazila zahvalnost Izetbegoviću i Bosni i Hercegovini na podršci Azerbejdžanu tokom posljednjeg oslobodilačkog rata, te je istaknula da su pomirenje i angažman na realizaciji infrastrukturnih projekata na oslobođenoj teritoriji prioritet te države”, navodi se.

Razgovarano je o mogućnostima unapređenja saradnje kroz potpisivanje novih bilateralnih sporazuma i inteziviranje komunikacije između predstavnika institucija Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana.

“Naglašeno je da geografski položaj dvije države pogoduje unapređenju ekonomske saradnje, te je razgovarano o realizaciji konkretnih projekata u oblastima metalske, građevinske i namjenske industrije, energetike, te o uspostavljanju direktne avionske linije između Sarajeva i Bakua”, saopćeno je.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Također je razgovarano o uspostavljanju diplomatskih predstavništava u Bosni i Hercegovini, odnosno u Azerbejdžanu, a na osnovu nedavno donesenih odluka nadležnih institucija dviju država.

Izetbegović je čestitao domaćinima na reintegraciji svog teritorija, te je pozvao predsjednicu Gafarovu i delegaciju Nacionalne skupštine Azerbejdžana u posjetu Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Džehvin dečko Nino progovorio o vezi sa pjevačicom: Imao sam predrasude dok je nisam upoznao, nemamo mira ni 2 minuta

The International Online Podium konferencija: promocija transdisciplinarne saradnje i prekograničnog učenja