in

“Čovjek od skandala, bitanga, slika i prilika onih koji su ga predložili. To je Sven Alkalaj

Slatka-Tajna.Eu

Milorad Dodik je se oglasio nakon sjednice Vijeća sigurnosti na kojoj je izlagao i Sven Alkalaj.

“Čovjek od skandala, bitanga, slika i prilika onih koji su ga predložili. To je Sven Alkalaj. Čovjek čija je karijera obilježena skandalima, lažima, zloupotrebama, savršena je marioneta za one kojima je potreban jedan baš takav – jadan i patetičan – da izvršava sva moguća i nemoguća naređenja, pa i ona koja idu u korist pojedinaca ali na štetu kakvog takvog imidža BiH u koju se zaklinju samo kada treba nešto ‘prišiti’ Srbima”, rekao je Dodik.

“Ja sada izjavljujem da nijedan srpski diplomata iz BiH, bez obzira na rang, do daljeg nema obavezu da se povinuje nalozima i instrukcijama svojih šefova iz reda drugog naroda, a posebno ne instrukcijama Ministarstva vanjskih poslova na čijem je čelu Bisera Turković“, poručio je Dodik.

Dodik kaže da se sa ljudima može razgovarati samo na jeziku koji razumiju.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


“A pošto je u BiH jezik bezvlašća, opšteg rasula, jezik neslužbene dužnosti i poretka, zakona ulice, jezik drskog gaženja procedura, nepoštovanja službene hijerarhije, jezik mržnje, tako ćemo i odgovoriti. Besmisleno je tražiti odgovornost od neodgovornog predstavnika BiH u UN, kao i njegovog stranačkog šefa. Na odgovornost i razapinjanje se pozivaju samo Srbi. Vjerujem da je vrijeme je da se takvoj sramnoj praksi stane u kraj i moramo sve učiniti da se poštuju zakoni i procedure”, zaključio je Dodik.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nije mi bitno njegovo mišljenje, ne znam šta bi on mogao da napiše! Željko Šašić potkačio Lukasa kao nikad, evo šta je sve rekao! – Ekspanzija.com

Ljetna biljka za balkon i vrt koja očarava bujnim cvjetanjem