in

“Kazandžijska ulica je zanatsko-trgovačko jezgro Sarajeva koje stoljećima odiše tradicijom”

Slatka-Tajna.Eu

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisala je Ugovor o realizaciji odobrenih finansijskih sredstava iz Budžeta Grada za 2021. godinu sa predsjednikom Obrtničke komore Kantona Sarajevo, Naserom Idrizagićem.

Očuvanje historijski važnih, ali i pandemijom koronavirusa ugroženih zanata, biti će fokus zajedničkog djelovanja Grada Sarajeva i Obrtničke komore KS.

– Gradska uprava će njegovati saradnju sa Komorom na zajedničkim projektima koji za cilj imaju promovirati, unaprijediti i štititi tradicionalne obrte kao naše kulturne i historijske vrijednosti – kazala je Karić.

Dodala je kako je uvjerena da će u narednom periodu Kazandžiluk i cijeli Baščaršijski trg, ponovo privlačiti turiste iz cijelog svijeta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Predsjednik Idrizagić i sekretar Obrtničke komore Kantona Sarajevo Kemal Isanović, istakli su da njihovo djelovanje iziskuje aktivnu ulogu lokalnih zajednica, te se zahvalili gradonačelnici na razumijevanju i empatiji koju pokazuje.

Karić je ovu fotografiju objavila na svom Facebooku uz poruku da je Kazandžijska ulica zanatsko-trgovačko jezgro našeg Sarajeva koje stoljećima odiše tradicijom.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

UPFBiH spremno odmah započeti pregovore o minimalnoj plaći

Šta znamo o mišjoj groznici koja se širi u regionu