in

Vlada TK: Dodatnih 65.000 za pomoć privrednicima kojima je bio zabranjen rad

Slatka-Tajna.Eu
?

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je odluku o preraspodjeli rashoda u Budžetu TK za 2021. godinu, čime je nadomjestila nedostajućih 65.000 KM za podršku privrednim subjektima kojima je početkom ove godine bio zabranjen rad, imajući u vidu da prethodno planirana sredstva neće biti dovoljna da se u cijelosti omogući realizacija spomenute podrške.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK, Hamza Bešić kazao je da je nakon provedenog Javnog poziva broj podnesenih aplikacija zahtijevao veća novčana sredstva od prvobitno planiranih 593.500 KM.

Osiguranjem dodatnih 65.000 KM Vlada TK je omogućila da se svim aplikantima refundira cjelokupan iznos poreza i doprinosa za uposlenike u privrednim društvima, kojima je zbog pandemije početkom ove godine bio zabranjen rad, naročito ugostiteljima.

“Na ovaj način očekujemo da svi aplikanti koji su prijavli na Javni poziv resornog ministarstva budu zadovoljni, te da se do kraja mjeseca izvrši uplata, odnosno refundacija troškova za plate za januar 2021. godine kako bi se posljedice pandemije donekle sanirale”, poručio je Bešić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ukupno je na Javni poziv apliciralo 418 aplikanata, od toga je 394 prema preliminarnoj listi ocijenjeno kao prijave s kompletnom dokumentacijom, dok su 24 prijave su nekompletne, a svi koji su nezadovoljni mogu uložiti prigovor.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ratko Mladić pravosnažno osuđen na doživotni zatvor

CDL Test Answers