in

Sve kriptovalute ponovo u crvenom

Slatka-Tajna.Eu

Najpopularnija kriptovaluta na svijetu, bitkoin, je prema podacima sajta Coindesk ponovo pretrpio oštar pad vrijednosti u poslednja 24 sata. Naime, on je pao za 8,82 posto i njime se trenutno trguje po cijeni od 33,198 dolara. Tržišna kapitalizacija bitkoina je tako pala na 617,81 milijardu dolara.

Druga najpopularnija kriptovaluta, ethereum je pao za oko 9,18 posto u poslednja 24 sata i njim se trenutno trguje po cijeni od 2,538 dolara. Tržišna kapitalizacija ove valute se kreće oko 292,4 milijardi.

Ostatak tržišta kriptovaluta također trpi ogromne gubitke koji se kreću od 8,79 posto koliko je u slučaju bitkoina do preko 12,5 posto u slučaju dogecoina.

Prema mišljenju stručnjaka, postoje dva uzroka ovakvom padu. Sa jedne strane, ponovo se upiru prsti u Kinu i sve veći pritisak koji kineske vlasti vrše nad “majnerima” zabranjujući njihov rad. Također u posljednjih par dana počela je njihova akcija zabrane rada kripto influenserima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sa druge strane iščekivanje “zatezanja” monetarne politike FED-a, pogurao je investitore na Zapadu da povuku svoja sredstva sa tržišta kriptovaluta.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Jubilarno izdanje Lovefesta od 5. do 7. avgusta u Vrnjačkoj Banji! – Muzika – Region – Vesti – Svet Plus

Dončić: Naredni cilj – odvesti Sloveniju na OI