in

“Samo mu Bog može pomoći, pesimističan sam”

Slatka-Tajna.Eu

Advokat Toma Fila izrazio je pesimizam uoči izricanja pravosnažne presude Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom, a sudi mu se za ratne zločine i genocid u Srebrenici.

“Vidio sam žalbu. Razgovarao sam i sa sinom generala Mladića. To je savršena argumentacija, ali ta argumentacija je bila i na prvom suđenju”, rekao je Fila.

Fila je ocijenio da, imajući u vidu ove okolnosti, Mladiću “može samo Bog da pomogne”.

“Ja ću da odem u crkvu da se Bogu pomolim. To je jedino što može. Bog da mu pomogne i to se nadam”, rekao je Fila.

Izricanje presude zakazano je za 8. juni u 15:00 sati.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Inače, Ratko Mladić uhapšen je u Srbiji i izručen Haagu 2008. godine, od kada se nalazi u haškom pritvoru. Prvostepenom presudom Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) prije četiri godine Mladić je osuđen na doživotni zatvor za genocid u Srebrenici, zločine protiv čovječnosti u 15 općina u Bosni i Hercegovini, opsadu, snajpersko djelovanje i terorisanje građa Sarajeva od 1992. do 1995. i držanje pripadnika mirovne misije UN-a kao talaca tokom NATO bombardovanja – podsjeća N1.

Od 11 tačaka optužnice, Mladić nije osuđen po jednoj, za genocid u šest bosanskohercegovačkih općina u kojima su u ratnom periodu jedinice pod njegovom komandom imale kontrolu i činile zločine nad nesrpskim stanovništvom. Među tim općinama je i Prijedor.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

MASLINA, ZIDIĆ, MIRIS LJETA: Danijela Martinović našla svoj mir

FDA odobrila novi lijek za Alchajmerovu bolest