in

“Mislim da je on čovjek za neko drugo društvo, pravednije i humanije”

Slatka-Tajna.Eu

Supruga zločinca Ratka Mladića, Bosiljka Mladić, koji je pravoravosnažno osuđen na doživotni zatvor, dala je izjavu za srbijanske Novosti.

“Mislim da je on čovjek za neko drugo društvo, pravednije i humanije. Uvijek je isticao rad i samo rad. Tako je i stigao od potporučnika do generala, uz mene, uz našu djecu. Uvijek bi našao neki način da mi pokloni cvijet ili zamoli čuvara u pritvorskoj jedinici da ubere neki cvijet i da mi ga donese”, kazala je.

Uvijek je bio jako pažljiv, i prema meni i prema djeci. Kaže, kad čujem tebe i djecu, ja sam sretan čovjek – ispričala je, između ostalog, Bosiljka Mladić.

Podsjetimo, zločinac Mladić je 22. novembra 2017. proglašen krivim za deset od 11 tačaka optužnice.

Konačna presuda u ovom predmetu izrečena je nakon gotovo 26 godina od podizanja optužnice protiv Ratka Mladića u Haškom tribunalu (ICTY), te utvrđena odgovornost jednog od ključnih aktera rata u kojem je ubijeno više od 100.000 ljudi, te protjerano više od dva miliona stanovnika Bosne i Hercegovine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sudsko vijeće u prvostepenom postupku odlučilo je da Mladić nije kriv po tački broj 1, odnosno za genocid u šest bh. općina i to u Foči, Vlasenici, Ključu, Sanskom Mostu, Kotor Varoši i Prijedoru.

Vijeće je odlučilo da je Mladić kriv kao učesnik raznih udruženih zločinačkih poduhvata.

Između ostalog i po tačkama genocid, progon, istrebljenje, ubistvo, kršenje zakona i običaja ratovanja, deportacija, nehumano djelo prisilnog premještanja, terorisanje, protivpravni napadi na civile i uzimanje talaca.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Smanjena potražnja: Pojeftinili pileći file i jaja

Korisno i jednostavno: Kako nositi ljetne haljine, a da se ne vidi grudnjak?