in

Marko Maksimović superiorno do titule prvaka BiH

Slatka-Tajna.Eu

Teniski klub Doboj je proteklog vikenda bio domaćin prvenstva Bosne i Hercegovine u tenisu za mladiće u kategoriji do 16 godina.

U finalu su se sastali Marko Maksimović,  član TK Doboj i Amar Silajdžić iz TK Gem iz Sarajeva, a na kraju je Marko opravdao ulogu favorita turnira i pobijedio rezultatom 6:0, 6:2 i postao prvak BiH u tenisu u kategoriji do 16 godina. Treće mjesto su osvojili Adnan Vojvodić iz TK As iz Zenice i Adrian Matej Gračanin iz TK Iskra teen iz Sarajeva.

Inače, u polufinalu Marko Maksimović je slavio protiv Adnana Vojvodića 6:2, 6:1, a Amar Silajdžić je pobijedio Adriana Mateja Gračanina 6:4, 6:3. Sponzor Teniskog Saveza Republike Srpske, njemačka sportska firma “AS Tennis and More” najuspješnijim učesnicima prvenstva je dodijelila vrijedne sportske nagrade.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Direktor turnira je bio Dragan Dragičević, a vrhovni sudija turnira Velimir Bijeljanić. Turnir se igrao na 7 terena teniskog kluba u Doboju. Marko je ovaj vikend osvojio i još jednu nagradu, ali izvan teniskog terena. Na svečanosti povodom završetka Osnovne škole, na proslavi mature, Marko je proglašen kao najbolji sportista generacije u Osnovnoj školi “Vuk Stefanović Karadžić” u Doboju


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ne izbacujte meso iz prehrane

KUKAVIČKI POTEZ PRIJE RAZVODA: Sha odbio da se vidi sa Ivanom kako bi dogovorili podijelu imovine