in

SAMIR ALEBIĆ: Bolje diploma u ruci nego mikrofon

Slatka-Tajna.Eu

Konjičanin Samir Alebić bio je svojevremeno jedan od velikih potencijala popularnog regionalnog muzičkog takmičenja Zvezde Granda. A, onda se Samir odjednom izgubio, povukao se iz ZG, ali ostao aktivan na društvenim mrežama gdje uglavnom objavljuje fotografije iz fitness centra.

Sedmično 15 sati treninga

-Zvezde Granda sam napustio zbog privatnih obaveza, tačnije zbog fakulteta kojeg sam morao da završim u roku, jer sam dvije godine pauzirao prije toga tako da mi, iskreno, nije žao. Sada imam diplomu u rukama, a to je mnogo sigurnije od mikrofona – rekao nam je Samir na početku razgovora.

Na društvenim mrežama veoma često objavljuješ slike iz teretane, tjelo si doveo do savršenstva, postoji li neki razlog za to?

-Drago mi je što mogu da se pohvalim da mi je trening postao navika bez koje ne mogu. Treniram 6 dana sedmično po 2-3 sata, tako da je to u prosjeku nekih 15 sati treninga sedmično. Super se osjećam. Razlog zbog kojeg treniram je taj što se osjećam bolje i što želim, da kad se pogledam u ogledalo budem zadovoljan svojim izgledom. Možda kasnije bude i nešto više od toga, ali sad za sad je to jedini razlog.

Čime se danas bavi Samir Alebić?

-Za vrijeme korone sam samo trenirao, eh sad kako se situacija malo poboljšala počinju svirke, imam dogovorene neke, a i ljetna sezona u Neumu uskoro počinje, tako da svi koji budu u Neumu, a žele da uživaju u dobroj i kvalitetnoj muzici neka posjete restoran „Jopi“ gdje nastupam.

Nisam u kontaktu s mentorima

Da li ti nedostaje takmičenje i medijska pažnja?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Pa nedostaje mi takmičenje, naravno, isto kao i medijska pažnja. Svjestan sam isto tako da sam u takmičenju da bi to bilo skroz drugačije, bio bih češće pomenut putem medija ali to je samo jedan period koji će proći.

Da li si ostao u kontaktu sa mentorima ili jednim dijelom takmičara?

-Trenutno nisam u kontaktu sa mentorima, jer oni sada imaju mnogo obaveza jer je već četvrtfinale, što naravno ne znači da se nismo prije toga čuli, a i ako Bog da poslije toga.

Stalni posao

Nastupas li danas uopšte, i namjeravaš li se opet takmičiti?

-Nisam nastupao od prošle ljetne sezone, ali kada je bila najgora situacija prošle godine na samom početku pandemije radio sam cijelu sezonu kada mnogo mojih kolega nije moglo da radi jer sam eto imao tu sreću da dogovorim nastupe za cijelu sezonu. A, što se tiče takmičenja, još ništa ne znam zaista. Moram da se skoncentrišem da nađem stalan posao, a poslije kako odlučim tako će i biti.

Razgovarao: B.ŠIŠIĆ

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kako se (ne)nauciti skakati na glavu….. :)

Danska lako srušila Zmajeve