in

Projekat „Geronimo Family“: Mirko Šenkovski spojio Halida Bešlića, Tifu, Žeru, Željka Samardžića…

Slatka-Tajna.Eu

Remakeom pjesme “Sviće zora” sa albuma Halida Bešlića “Romanija” iz 2013. godine najavljen je novi veliki projekat radnog naziva „Geronimo Family“, a koji je pokrenuo Mirko Šenkovski Geronimo.

Pjesma je ovaj put snimljena u aranžmanu Samira Kadirića i uz zvuke tamburaškog sastava Fijaker, trenutno jednog od najpopularnijih u Hrvatskoj. Legenda narodne muzike Halid Bešlić upoznao je ovu sjajnu ekipu vrhunskih instrumentalista na svadbi Dragane Kajtazović i Mirka Šenkovskog Geronima, gdje su zajedno proveli nezaboravnu večer.

– Tada je pala ideja da nešto zajedno snime i evo prije nekoliko dana u režiji Marija Šuline u Orahovici u Hrvatskoj pala je i prva klapa spota za pjesmu “Sviće zora”. Projekat „Geronimo Family“ zamišljen je tako da moji saradnici i prijatelji otpjevaju jednu, a neki čak i dvije moje pjesme potpuno nove ili objavljene, a možda zaboravljene ili nepravedno zapostavljene. To sam ostavio na izbor samim izvođačima. Za sada su, osim ove Halida Bešlića, u studijskom finišu pjesme koje izvode Dražen Žerić Žera, Nina Kraljić, Alen Slavica, Amir Kazić Leo, Dragana Kajtazović-Šenkovski, Bane Mojičević, Željko Samardžić, Mladen Vojičić Tifa, Neda Ukraden, Jasmin Stavros, Zlatko Pejaković, Dado Topić, Toni Janković, Indira Levak, Dženan Lončarević i Siniša Vuco. Prvi singlovi i najava projekta očekuju se već početkom ljeta, a pjesma “Sviće zora” u izvođenju Halida Bešlića i Fijakera otvara ovu lijepu priču – kaže Mirko Šenkovski Geronimo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuComments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Easy2Control.Com/ Last Longer In Bed/Premature Ejaculation Help/ easy2control.com/dr. paulo amino’s 25 methods

Darko Lazic X Jabucanac, ali turbo