in

Produžen rok za slanje literarnih i likovnih radova na konkurs Saveza dopunskih škola BiH

Slatka-Tajna.Eu

Odlukom rukovodstva Saveza dopunskih škola BiH u dijaspori, produžen je rok za slanje najboljih likovnih i literarnih radova učenika/učenica na tradicionalni konkurs Saveza.

Umjesto do 31. maja 2021. godine, radovi se mogu poslati do 15. juna 2021. godine. Na konkursu mogu učestvovati svi učenici/učenice, polaznici/polaznice dopuskih škola Bosne i Hercegovine u dijaspori, uzrasta do 17 godina.

– Do sada su nam stigli radovi učenika/učenica iz nekoliko gradova Njemačke, Velike Britanije, Austrije i SAD-a. S obzirom da je u nekim zemljama prošla i ova sedmica raspust i da se u većini zemalja nastava izvodi online, odlučili smo produžiti rok za naredne dvije sedmice. Pozivamo sve nastavnice/nastavnike i predavače u bosanskim dopunskim školama u dijaspori da animiraju djecu da uzmu učešća na ovom tradicionalnom konkursu. Za najbolje radove obezbijeđene su vrijedne nagrade, a isti će biti objavljeni i u magazinu/časopisi Plima, Oslobođenju i BHDINFODESK-u.

Radove treba poslati poštom, do utorka, 15. juna 2021. godine, na adresu: Verband bosnisch-herzegowinischer Schulen e. V., Rohrackerstr. 103, 70329 Stuttgart, sa naznakom „ZA KONKURS“, kažu u Savezu dopunskih škola BiH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

PITAJU ME GDJE MI JE MUŽ: Gogi Sekulić je besmisleno da objašnjava svoj brak

Razlozi zbog kojih bi trebalo da jedete paradajz svaki dan