in

Braća Čustović posjetili Ambasadu BiH u Canberri

Slatka-Tajna.Eu

Otpravnica poslova Ambasade Bosne i Hercegovine u Canberri Zorica Zirojević, primila je u posjetu osnivače fondacije BH Futures Foundation dr. Edhema (Eddie) Čustovića i Rešada Čustovića.

Dr. Edhem Čustović je ugledan profesor Univerziteta La Trobe u Melbourneu, a Rešad Čustović uspješan je mladi privrednik u oblasti građevinarstva. Braća Čustović su porijeklom iz Tuzle, a naročito su poznati po svom filantropskom radu i pomoći u obrazovanju mladih Bosanaca i Hercegovaca.

Prilikom posjete informisali su predstavnike Ambasade o aktivnostima Fondacije budućnosti u BiH i budućim projektima kojima bi se unaprijedilo sticanje znanja i profesionalno usavršavanje bosanskohercegovačkih studenata. Povezujući ih sa mentorima u inostranstvu, Fondacija pomaže u pribavljanju stipendija i drugih oblika finansijske pomoći, kao i prijenosu znanja i praktičnih iskustava studentima u BiH. Posebnost u odnosu na druge fondacije je i ta što stipendirani studenti prenose stečena znanja drugim mladim ljudima u BiH, i na taj način vraćaju ono što je uloženo u njihovo obrazovanje.

Otpravnica poslova Zirojević je pozdravila filantropski rad Fondacije i podrctala važnost ovakvih i sličnih projekata koji doprinose obrazovanju i profesionalnom razvoju mladih u našoj zemlji i njihovom stručnom usavršavanju.

Također, prihvatila je poziv za učešće na narednoj donatorskoj večeri organizacije BH Futures Foundation koja će biti organizovana u Melbourneu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ovom prilikom gosti su uručili ličnu donaciju – set autentičnog tradicionalnog rezbarenog bosanskog namještaja proizvedenog u Konjicu od strane firme Zanat, koji će ukrašavati prostorije Ambasade.

– Naša namjera je u narednih nekoliko navrata dostaviti još namještaja kako bi se posjetioci i stranci bolje upoznali sa našom tradicijom i kvalitetom bosanskohercegovačkih zanatlija, poručio je Edhem Eddie Čustović i zahvalio sada već bivšem ambasadoru BiH u Australiji Mirzi Hajriću na radu i prijateljstvu proteklih godina.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Raspisan poziv za dodjelu grant sredstava privrednicima u TK

Svježe konzervirana voda – Business Magazine