in

SVE JE ZAVRŠENO; PRAVDA JE ZADOVOLJENA: Dvorište nane Fate večeras vraćeno u prvobitno stanje

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/06/crkva-nana-fata-nova-12.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/06/crkva-nana-fata-nova-12.jpg”,”caption”:”Screenshot”,”bg”:”6396d1″}]

Crkva Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja danas je uklonjena sa privatnog posjeda Fate Orlović u Konjević Polju kod Bratunca.

Nakon rušenja uslijedilo je uklanjanje i odvoz materijala, a radnici i mehanizacija su uredili i u prvobitno stanje doveli lokalitet koji su napustili u sumrak oko 20:30 sati kada su završili sve predviđene radove.

Ovim je u potpunosti izvršena presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu kojom je naloženo izmještanje crkve.

Danas, u toku izvođenja radova na izmještanju hrama, iz firme koja je izvodila radove je rečeno za novinsku agenciju SRNA da se materijal od ove crkve izmješta na deponiju u Bratunac, gdje će upotrebljivi dio biti iskorišten za izgradnju nove crkve na tom lokalitetu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Hvala Bogu, dočekasmo da se izvrši sve. Danas mi je najteže jer mi nije drago, ne volim, ali moram. Svako svoje traži pa tako i ja. Moja avlija je konačno oslobođena. Ja njima nisam ništa učinila, niti činim. Neka je nose u svoje jer ne bi je niko trpio u svojoj avliji pa ne mogu ni ja”, kazala je nana Fata, piše Klix.

Za uklanjanje crkve nana se borila 20 godina, a danas kada je konačno to dočekala ističe da je kroz život pretrpjela brojne nedaće. One su je, kako ističe mnogo iscrpile, međutim i pored svega toga, ove subote joj je ipak najteže.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zasto ne jesti tortu u gostima.wmv

“Da je Fata Orlović pristajala na pogodbe nikada ne bi vratila svoju imovinu, ona je primjer istrajnosti”