in

Paraplivačima SPID-a 17 medalja u Zadru

Slatka-Tajna.Eu

Članovi Paraplivačkog kluba SPID osvojili su 17 medalja na međunarodnom takmičenju održanom ovog vikenda u Hrvatskoj.

Jedini bh. predstavnici briljirali su na Otvorenom regionalnom prvenstvo u plivanju za osobe sa invaliditetom „Zadar 2021“ osvojivši 13 zlatnih i četiri srebre medalje.

Za nekoliko paraplivača i ujedno reprezentativaca Bosne i Hercegovine bilo je ovo prvo međunarodno takmičenje nakon više od godinu dana pauze.

Najboilji učinak imala je Travničanka Selma Purić sa osvojana četiri zlata, a isti uspjeh je ostvario i mladi bh. reprezentativac Ismail Barlov.

Sa po dvije srebrne i dvije zlatne medalje iz Hrvatske su se vratili Ajdin Karišik i Ismail Zulfić, dok je Ahmed Mašetić osvojio jedno najsjajnije  odličje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










„Na Otvorenom regionalnom prvenstvu u plivanju za osobe sa invaliditetom u Zadru smo pokazali da smo u rangu ili ispred konkurencije u regionu i da nas problemi i pauze u treniranju izazvani pandemojom virusa korona u proteklih godinu dana ipak nisu poremetili. Radili smo naporno i uspjeli zadržati mjesto jedne od vodećih reprezentacija regije. Postignuća iz Zadra daju nam neobhodno samopouzdanje za period koji dolazi, kada ćemo vjerujemo imati još više prilike da nastupamo na međunarodnoj sceni. Posebno nas ohrabruje što je za mnoge naše takmičare učešće na mitingu u Zadru bio debi na međunarodnoj pozornici. Jedna od njih je Selma Purić, koja je u relativno kratkom vremenskom roku koliko trenira uspjela doći do čak četiri najviša pobjednička postolja“, rekao je Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacije BiH i šef stručnog štaba Plivačkog kluba SPID.

Stručni štab bh. tima činila je i trenerica Azra Rebronja

„Na takmičenju je nastupilo 80 paraplivača iz 14 klubova iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Takmičenje je održano na bazenu dužine 25 metara, a naši plivači su iz 19 startova osvojili čak 17 medalja uz 14 ličnih rekorda. To dovoljno govori o kvalitetu koji smo pokazali. Zahvaljujemo se domaćinima na odličnoj organizaciji i posebno hvala našim kolegama iz Plivačkog kluba Zadar na gostoprimstvu“, kazala je Azra Rebronja.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Jovan Krstic hit godine 2012 By IZAZOV team ..

PORUKA SA REDOVNE SESIJE ‘KRUGA 99’: BiH potreban Ustav i norme kakve važe u civilizovanom demokratskom svijetu!