in

“Da je Fata Orlović pristajala na pogodbe nikada ne bi vratila svoju imovinu, ona je primjer istrajnosti”

Slatka-Tajna.Eu

Povodom rušenja bespravno izgrađene crkve u dvorištu nane Fate Orlović oglasio se i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Komšić se osvrnuo na istrajnost nane Fate u borbi za svoja prava, poručivši da treba biti primjer i u borbi za normalnu državu.

“Presude Evropskog suda za ljudska prava se moraju izvršavati. Oko njih, ako želimo naprijed, ne može biti trulih kompromisa i popuštanja. Primjer Fate Orlović je primjer istrajnosti. Da je pristajala na pogodbe nikada ne bi vratila svoju imovinu. To je ujedno lekcija i pouka za sve one koji se beskompromisno žele boriti za državu Bosnu i Hercegovinu. Ukoliko istrajemo na onome što su civilizacijski principi, imamo šanšu da izgradimo normalnu državu Bosnu i Hercegovinu”, naveo je Komšić.

Dugi niz godina bespravno izgrađena crkva na privatnom posjedu nane Fate bila predmet spora, a nakon dugogodišnje pravne bitke, Evropski sud za ljudska prava donio je 1. oktobra 2019. godine presudu kojom se nalaže uklanjanje crkve iz dvorišta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuNakon dvije decenije pravne bitke nana Fata konačno je dočekala da bespravno izgrađena crkva u njenom dorištu bude uklonjena.

Uklanjanje crkve počelo je jutros prije 7 sati. Nakon rušenja će ostaci objekta biti uklonjeni iz dvorišta, a dio materijala se vozi u Bratunac za izgradnju nove crkve.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SVE JE ZAVRŠENO; PRAVDA JE ZADOVOLJENA: Dvorište nane Fate večeras vraćeno u prvobitno stanje

Čitanje knjiga smanjuje nivo stresa za više od 50 odsto