in

Bitcoin na prekretnici, Bloomberg mu predviđa rast na 100.000 dolara

Slatka-Tajna.Eu

Na tržištu kriptovaluta, više od najveće bitcoin konferencije održane ovog vikenda u Miamiju (okupilo se najmanje 40.000 ljudi), ponovo je bio u fokusu Elon Musk.
Njegovi su tvitovi ponovno bili u fokusu investitora nakon što je u posljednje vrijeme često imao negativan uticaj na cijene.

Tvit od petka, u kojem je dao do znanja (iako ne direktno) da su se njegovi putevi s bitcoinima razišli, brzo je poslao cijenu bitcoina četiri posto niže, nakon čega je uslijedio i pad preostalih kriptovalute. Muskove poruke već su neko vrijeme na meti kritika kripto zajednice.

“Tvitovi koji utiču na tuđu finansijsku situaciju nisu smiješni, već neodgovorni”, napisao je kinesko-kanadski poduzetnik Changpeng Zhao, prvi čovjek berze kriptovaluta Binance.

Bitcoin trenutno vrijedi nešto više od 35.000 dolara nakon teških majskih previranja. Hoće li se korekcija nastaviti ili će trenutna vrijednost privući dovoljno novih investitora? Očekuje se da će stoljetni model, koji je razvio pionir tehničke analize Richard Wyckoff, pokazivati značajnu vjerovatnost pada na 20.000 američkih dolara, a finansijski portal Bloomberg procjenjuje da bi BTC neko vrijeme mogao varirati između 30.000 i 40.000 američkih dolara, a zatim nastaviti bikovska kretanja i možda dosegao šestoznamenkasti broj kasnije ove godine:

“Vjerovatnije je da će doći do 100.000 dolara nego da padne ispod 20.000 dolara.”

Mišljenja se razlikuju. Za dio analitičara bitcoin je više špekulacija nego investicijska kategorija. Investicijska kategorija je nešto što možete prodati u različitim razdobljima, bez obzira na cijenu. Pri tom nije dovoljan argument što je tržište dovoljno likvidno. Prisjetimo se da je i tržište obveznica američke vlade bilo je likvidno do marta prošle godine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ili tržište hipoteke hipotekarnih kredita sve dok nije potonula banka Lehman Brothers. Bitcoin još nije imao stvarno traumatično iskustvo, kao da naprimjer pola svijeta ostane bez električne energije. Nije došlo do tako ozbiljnog šoka likvidnosti koji bi poljuljao vjeru u njega. Već smo naučili lekcije iz dionica, obveznice i zlata.

Svi ti rizici koje ulagači kriptovaluta nerado vide, svejedno postoje.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

MAJKE SREBRENICE O PRESUDI KRVNIKU: ‘Mnoga djeca još nisu pronašli svoje očeve, svoje najbliže, a zločinac je još uvijek živ’

Unauthorized Affiliate – error page