in

ALEM BAJROVIĆ NAKON „ZVEZDA GRANDA“: Ne planiram se više takmičiti

Slatka-Tajna.Eu

Alem Bajrović je na iznenađenje mnogih ispao iz „Zvezda Granda“. Iako je uvijek dobijao odlične komentare žirija, po šest glasova i prognoze da će biti jedan od finalista, to se nije desilo. Pjevač sumira sve što se dešavalo na sceni. Govori o tome zašto je na insistiranje mentora Đorđa Davida otpjevao baš one pjesme kako su se dogovorili. Alem priča o tome da li je razočaran i kakvi su mu planovi u narednom periodu.

Nepoznata greška

Jesi li razočaran ispadanjem iz takmičenja?

-I jesam i nisam. Svjestan sam da skoro nikada ne pobijedi najbolji, ne samo u pjevanju već u svim branšama. Recimo, Barcelona izgubi od Selte koja je u donjem dijelu primera lige. A da budem razočaran razlog je taj što ja nisam ispao na startu pa da kažem nije me žiri upoznao, već skoro dvije godine se takmičenje oteglo zbog pandemije i žiri je odlično upoznao mene, moje pjevanje, izgled, senzibilitet, karakter i sve što treba jednom pjevaču.

Đorđe David je preuzeo odmah odgovornost i kazao da je on birao pjesme. Da li je bilo tako?

-I desilo se što se desilo, moj mentor je htio ali baš dobronamjerno da malo eksperimentiše kako je i sam elaborirao na sceni. Ja sam znao da mi ta pjesma uz tu matricu ne leži, ali ja nisam htio pod cijenu ispadanja da mu remetim njegovu zamisao. On je javno rekao i preuzeo krivicu na sebe i bilo je mnogo emotivno a i turbulentno što nije sve prikazano u emisiji. I ja sam razočaran što tri člana nisu prihvatila sugestiju mog mentora Davida, a to su Bosanac, Marija i na moje a i na iznenađenje svih mojih fanova, Jelena. No, šta je tu je idemo dalje.

Gdje je bila greška?

-Mislim da je greška bila meni nepoznata, ja ne prihvatam da je greška pjesma “Sve behara i sve cvjeta” jer ja sam pored te sevdalinke otpjevao pjesmu “Moj dilbere” i dobio 6 glasova i divne komentare. Ja sam pjevao pjesme elitnih izvođača sa ovih prostora kao što su Safet Isović, Tozovac, Haris Džinović, Cune, Nikola Rokvić. Moj mentor je na samom početku rekao o čemu se radi i žao mije što nije tu respektovan od ostalih članovi žirija. Bilo je mnogo sličnih prilika pa su uvaže sugestije, dok se to kod mene i mog mentora nije desilo.

Kakvi su planovi za dalje?

-Ja sam vječiti optimista i furam sredinom još jače. Nije takmičenje samo taj krug. Ja sam do tog kruga dobijao fenomenalne komentare od svih članova žirija navest ću neka: Bosanac “Bravo majstore tako se pjeva u Bosni, šta je Hayat iznjedrio… da bi me na kraju degradirao, Marija “Ti imaš sve sto ti treba da ideš daleko, daleko”. Viki uvijek sve najbolje komentare. Mili birao riječi i izraze da me pohvali. Ana kao vrlo stroga bar prema meni upravo u tom krugu mi je dala glas i podržala me. Snežana koju strašno cijenim i uvijek ću se sjećati njenog komentara “Ti si, Aleme, spreman za finale. Saša Popović sve naj, naj do ispadanja. I na kraju Karleuša koja mi nije dala glas u času ispadanja. Zašto, ne znam ali za sve koji budu čitali ovaj intervju molim da uđu na komentare svih mojih nastupa i sami procijene, možda me to i koštalo.

Hoćeš li nastaviti saradnju sa Đorđem Davidom?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










S-aradnja moja s mentorom nije uopšte dovedena u pitanje. Mi se stalno čujemo i biće tako. David je ljudina, kao pjevač svi znamo, kao stručnjak dobar i tu nema šta da se dodaje. Đole voli te tvoj Alem, ja s tobom ne mogu da izgubim. Njegovi savjeti si mi davali sigurnost na sceni. On je perfekcionisata i tako se ponaša, da je Bog dao da smo u istom žanru bilo bi još mnogo bolje ali idemo dalje…

Nestao snimak

Da li se planiraš ponovo prijaviti na neko takmičenje?

-Ne planiram više da se takmičim jer ja sam odradio osnovu za bavljenje ovim poslom, pobijedio sam na našem najvećem takmičenju „Zvijezda možeš biti it“, ovdje stekao veliko iskustvo i naučio mnogo o pjevanju, sceni muzičkom vokabularu i stekao nova iskustva.

Po čemu ćeš pamitit „Zvezde Granda“ i koji ti je nastup ostao u sjećanju?

-Najviše ću se sjećati drugog kruga. Sve je bilo fenomenalno, a što je za sjećanje, taj snimak je doživio takvu gledanost na Jutjubu mislim da se približavao cifri od milion, i samo je nestao.

Žarko Madžić mi je najsličniji

Za koga navijaš od kandidata iz tvog tima?

-Ja iskreno navijam za sve kandidate iz mog tima, tolika smo se sprijateljili i skapirali da vam ja ne mogu kazati. Ali uvijek postoji to ali. Žarko Madžić, s kojim sam se najviše družio i baš smo postali dobri, je neko s kime sam proveo najviše vremena. Nekako smo slični po svemu, a ostalima želim sve najbolje, do kraja.

Razgovarala: N. N.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Unauthorized Affiliate – error page

Vozim polovan auto, živim kao podstanar, dosta je bilo! Jovana Jeremić o plati od 250.000: Hoću da živim luksuzno!