in

„Zmajevi“ u Danskoj bez Radeta Krunića

Slatka-Tajna.Eu

Rade Krunić fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine propustiće u nedjelju prijateljsku utakmicu sa Danskom.

Ivajlo Petev selektor „zmajeva“ odobrio je fudbaleru Milana da napusti kamp reprezentacije, a u tim se vraća Siniša Saničanin.   

Dva dana nakon utakmice sa Crnom Gorom, u kojoj su njegovi puleni remizirali 0:0, strateg „zmajeva“ kaže da su se utisci slegli te da su detaljno analizirali igru, ali i svakog bh. pojedinca.

„Mnogo bi lakše bilo da smo pobijedili ili pokazali više na terenu. Međutim, momci su se trudili i željeli da se pokažu u najboljem svjetlu. Veliki broj igrača je dobio priliku, neki su je iskoristili, a neki i nisu. Ne bih nikoga posebno izdvajao, razgovarao sam sa igračima i oni znaju gdje su griješili i šta moraju popraviti. Smeta mi što smo Crnoj Gori lako pružali šanse, što nije bilo više pritiska i dovoljno koncentracije da iz dvije stopostotne prilike koje smo stvorili u prvom poluvremenu, postignemo pogodak. Rezultat je na kraju i realan, ali protiv Danske moramo biti konkretniji, ozbiljniji, pokazati više snage i karaktera“, kaže Petev.

Zdravstveni bilten ekipe uoči polska u Dansku je zadovoljavajući.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku„Igrači su odmorni, zdravi i osim Ibrahima Šehića spremni su za današnji trening. Šehić ima problema sa koljenom, potrebno mu je malo odmora i vidjećemo koliko će biti spreman za Dansku. Vraća se Siniša Saničanin, što je dobro, ali neće biti Radeta Krunića kojeg sam pustio zbog neodložnih privatnih obaveza“, kazao je Petev.  

Utakmica protiv  Danske igra se u nedjelju na „Brondbi“ stadionu

„Radi se o reprezentaciji koja je među pet najboljih u Evropi što znači da će i pristup biti drugačiji u ovoj utakmici. Za njih je ovo generalna proba za Euro, dok mi moramo pokazati volju i maksimalno se angažovati od prve do 90 minute. Već smo 7-8 dana zajedno tako da smo se upoznali i stvorili dobru atmosferu. Očekujem kvalitetniju igru i odgovornije ponašanje na terenu. Ambijent sa gledaocima na stadionu će sigurno biti lijep, mi samo moramo igrati i uživati“, ističe Petev.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Hrana poskupljuje najbrže u ovoj deceniji

Rekordno krčenje amazonske prašume i dalje se nastavlja