in

PRIČA O PJESMI TEE TAIROVIĆ: Hajde

Slatka-Tajna.Eu

Radi se o pjesmi koja se u originalnoj, rumunskoj verziji zove “Hajde luj qyqek”, koju izvode Yilka Kuqi i Ylli Demaj, a za koju je Tea uredno otkupila autorska prava, pa su zbog toga komentari da je riječ o plagijatu koji se mogu pronaći na društvenim mrežama neutemeljeni. Dežurni kritičari su u silnoj želji da iskritikuju brzopleto previdjeli ovaj podatak, pa se on-line rasprava bespotrebno povela.

Kao što je već pomenuto radi se o pjesmi zaraznog, brzog, orijentalnog ritma, koja tjera na ples i dobar provod. Zanimljivo, osim toga što pjeva ovu numeru Tea Tairović je dala svoj doprinos i u pisanju stihova, za koje je u najvećoj mjeri zaslužna Sanja Vučić članica grupe “Hurricane”.

Pjesma priča priču jedne mlade djevojke, pa je stoga kao stvorena za Teu. U njoj nema nekog posebnog narativa. Djevojka iz pjesme poručuje mladiću prema kojem gaji strastvena osjećanja da je jedino bitno to što su mladi, te da to trebaju cijeniti i iskoristiti na pravi način. Provod, strast, uživanje, putenost, ples – do krajnjih granica. Ima onih koji će reći da je takva poruka pogubna za jednu mladu osobu, te da valja biti ozbiljan, staložen, promišljen. Udariti brigu na veselje je najlakše, ali ničemu ne vodi.

Zagovornicima takvih stavova treba pojasniti da imamo samo jedan život, da ga treba živjeti, da u njemu treba uživati, biti srećan i rasplesan. Pogotovo dok je čovjek mlad i pun energije. Ako se postupa suprotno od toga ogromne su šanse da će mladost biti proćerdana, a to je jedna od najvećih tragedija.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pjesma je možda bez umjetničkih vrlina, ali je zato prožeta životnom istinom. Kratko – jasno, nek krv vri, nek čaša puca, hajde dok smo mladi. Kad, ako ne tad…

Piše: O.TOŠIĆ

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Britanija potpisala trgovinske sporazume s Norveškom, Islandom i Lihtenštajnom

Đoković rutinski do osmine finala Rolan Garosa