in

“Ne znam da li ću se vratiti”

Slatka-Tajna.Eu

Portland Trail Blazersi oprostili su se od play-offa jer su u prvoj seriji doigravanja poraženi od Denver Nuggetsa sa 4:2.

Portland je bio veoma dobar u ovoj seriji i pružio je sjajan otpor Denveru, ali na kraju košarkaši Trail Blazersa nisu imali dovoljno snage da izbore majstoricu u ovoj seriji.

Denver je u posljednjoj dionici uspio da sruši Portland i na kraju dođe do pobjede od 126:115 koja je ovu ekipu odvela u polufinale Zapadne konferencije gdje će igrati protiv Phoenix Sunsa.

Što se Portlanda tiče ovo je još jedan tužan kraj za njih u doigravanju. Naime, u prethodnih osam nastupa u play-offu ekipa Portlanda je čak pet puta ispadala u prvoj rundi.

Tako je bilo i ovaj put zbog čega mnogi smatraju da bi neki košarkaši mogli napustiti ovu franžizu i sreću potražiti u nekom drugom klubu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nakon sinoćnje utakmice najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić je upravo najavio da je moguće da naredne sezone neće nositi dres Portlanda, te da je možda odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu ovog kluba.

“Ne znam da li ću se vratiti. Ostavljam to svom agentu Richu Paulu i vidjet ćemo šta će se desiti”, rekao je Nurkić nakon sinoćnje utakmice i dodao.

“Koliko sada znam jeste da ću se ‘udaljiti’ od košarke kako bi se malo odmorio i vidjet ćemo koji će biti moj naredni korak. Nisam siguran da li se vraćam ili u kojem pravcu idem, ali to ćemo znati nešto kasnije”.

Ova izjava zabrinula je fanove Portlanda koji smatraju da je Nurkić jedan od lidera u ovoj ekipi, te da bi njegovim odlaskom moglo početi rasipanje ove ekipe. Međutim, on nije htio da priča o krivcima nakon novog ispadanja u play-offu.

“Ne želim u nekoga upirati prstom. Postoje ljudi koji se bave time i koji će nam dati odgovor. Ovo ostavlja gorak ukus u ustima. Od ostalih saigrača sam dobio osjećaj da će se nešto mijenjati na kraju sezone u ovoj ekipi. Ukoliko situacija bude kako treba onda ću se vratiti, ali vidjet ćemo jer sada zaista ne znam ništa više”, kaže Nurkić.

Nurkić je i ove sezone imao problema sa povredama i propustio je ukupno 35 utakmica. U prosjeku je bilježio 11.5 poena i 9.0 skokova u 37 mečeva regularne sezone.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BARAŽ U “ZVEZDAMA GRANDA”: Ljubomora Đorđa Davida nije naštetila Isaku Šabanoviću

Kupaće kostime nosite i van plaže